Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mūzikas un mākslas simbiozes hakatonā radīti trīs unikāli multimediāli darbi

Ar trīs īsfilmām par dažādām tēmām noslēdzies Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) Mūzikas un mākslas simbiozes hakatons, kas pēc jauniešu iniciatīvas tika organizēts jau otro reizi, portāls uzzināja vidusskolā.

Mūzikas un mākslas simbiozes hakatonā radīti trīs unikāli multimediāli darbi
Foto: Publicitātes
29.01.2024 19:11

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Izvēlētā metode – hakatons paredz īsā laikā radīt ko jaunu un pārsteidzošu, akcentējot mācību iestādē unikālo mūzikas un mākslas sinerģiju.

Tieši mūzikas un mākslas pārstāvju pieejamība ļauj LMMDV īstenot projektus, kas apvieno dažādas radošās izpausmes disciplīnas.

Hakatona laikā LMMDV audzēkņi profesionālu mentoru vadībā 24 stundu laikāradīja trīs īsfilmas par dažādām tēmām,tādejāditikaīstenotas radošās idejas un pārbaudītas spējas strādāt intensīvi tūlītēju izaicinājumu pārvarēšanai.

Jaunieši strādāja trīs grupās, līdzdarbojoties LMMDV pedagogiem – mūziķiem Andrim Buiķim, Ievai Pānei un Evilenai Protektorei, kā arī māksliniekiem Kristianam Brektem, Ēvaldam Vanagam un Bruno Birmanim.

Visiem dalībniekiem bija pieejama moderna un atbilstoša tehnika idejas īstenošanai – kameras, datori un programmatūra, kā arī skaņu ierakstu aprīkojums.

Hakatona uzvarētāju komanda tika noskaidrota ar balsojuma palīdzību LMMDV sociālo tīklu platformās Facebook un Instagram.

Pedagogu Ēvalda Vanaga un Ievas Pānes jauniešu grupa skolas audzēkņu balsojumā ieguva visvairāk balsu – 256.

Īsfilma “Syudeigs fiļms” ir par LMMDV audzēkņiem, kuri devušies uz Latgali, lai uzņemtu filmu.

Filmas norise notiek vienas no audzēknes vectēva mājās. Filmai, izrādās, nav sagatavots scenārijs un tas rada spriedzi starp grupas biedriem un arī starp mazmeitu un vectēvu.

Bruno Birmaņa un Evilenas Protektores jauniešu grupas izveidotais video ar saukli “Dari nepazīstamo, izbaudi nepieredzēto!” ieguva138 balsis.

Video izmantota mūziķa Eminem skaņdarba “Lose Yourself” koverversija.

Savukārt Andra Buiķa un Kristiana Brektes jauniešu grupa izveidoja video “Portāls”, kas vēsta par Liepājas roka modināšanu. Izveidotais video ieguva 96 balsis.

“Vēlos uzsvērt, ka uzvarējuši esat jūs visi, kas šajā hakatona procesā bijāt iesaistīti, jo ir radīti trīs jauni multimediāli darbi, akcentējot mūzikas un mākslas sinerģiju. Šī pieredze jums paliks atmiņās un noderēs vienmēr.

Noskatoties video, mēs, hakatona organizatori, pārliecinājāmies, ka mūsu starpā ir lieliski aktieri, mūziķi, scenāristi un radoši domājošas personības,” apbalvošanas pasākumā uzsvēra LMMDV direktore Inga Auziņa.

“Ar šo Mūzikas un mākslas simbiozes hakatonu vēlamies uzrunāt tos radošos un muzikālos jauniešus, kuri meklē iespējas apgūt kvalitatīvu mūzikas vai mākslas izglītību pēc pamatskolas absolvēšanas. Mūsu mērķis ir parādīt radošo procesu, jo svarīgi, lai skatītājs vai klausītājs iepazīstas ar to, kā tiek radīts mākslas darbs,” ar hakatona ideju iepazīstināja LMMDV mākslas struktūrvienības radošā direktore Iveta Heinacka.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz