Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks jau 7. tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni”

Notiks jau 7. tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni”
08.04.2010 10:35

Atslēgvārdi

Sestdien, 10. aprīlī, pulksten 18:00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks jau 7. tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni”, kurā skatītājus priecēs 13 tautas deju kolektīvi no Kurzemes un Rīgas.

Nu jau septīto gadu pēc kārtas Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centra Tautas deju ansambļa ”Kvēle” vidējās paaudzes dejotāji rīko tautas deju festivālu ”Aprīļa pilieni”. Ik gadu dejotāji no Kurzemes un Rīgas cīnās par festivāla ceļojošo balvu ”Lielais piliens”. Lai to iegūtu, deju kolektīvu dalībniekiem nākas krietni pacīnīties gan sporta spēlēs ”3+3 Pilienu cīņas”, kuras organizē Liepājas 8.vidusskolas sporta pedagogi, gan koncertā, kur bargās žūrijas vietā ir skatītāji.

Uzvarētāja godu un ceļojošo balvu saņem kolektīvs, kura skaisti noformētajā balsošanas burkā sabiruši visvairāk punkti jeb festivāla ”Aprīļa pilieni” žetoni, kas iegūti, veiksmīgi startējot sporta spēlēs un iegūstot skatītāju simpātijas. Nenoliedzami izšķirošā balss kā allaž ir tieši skatītājiem, to pierādīja arī pagājušā gada balvas ieguvēji – Grobiņas pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Sudmaliņas”, kuri, nepiedaloties sporta spēlēs, ieguva festivāla ceļojošo balvu ”Lielais piliens”.

Šogad par festivāla balvu cīnīsies un skatītājus priecēs azartiskie dejotāji no Stopiņu pagasta deju kolektīva Luste un jauniešu deju kolektīva Luste, Rīgas vidējās paaudzes deju kolektīva (VPDK) Rīdzenieks, jauniešu deju kolektīviem Austris un Imanta, Aizputes VPDK Kurzemnieks, Pāvilostas novada Vērgales pagasta VPDK Vērgalīte, Grobiņas pagasta VPDK Sudmaliņas, Liepājas Tautas deju ansambļa (TDA) Vaduguns un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauniešu deju kolektīvs Kvēle, TDA Rucavietis, VPDK Rucavietis un Kvēle.

Nāciet sestdien, 10.aprīlī, pulksten 18:00 uz Liepājas Latviešu biedrības namu, kur ar populāro Ērika Ķiģeļa dziesmu ”Aprīļa pilieni” sāksies īstens tautas deju karuselis. Tur savu enerģijas lādiņu varēs iegūt un vērtējumu izteikt ikviens.

”Aprīļa pilienu” labvēļi – Liepājas 8.vidusskola un Zemnieku saimniecība ”Lāses”.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz