Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks Modra Zihmaņa bilingvālās grāmatas “Sibīrijas smagais roks” atvēršana

Notiks Modra Zihmaņa bilingvālās grāmatas “Sibīrijas smagais roks” atvēršana
10.09.2009 12:07

Šodien plkst. 16 Liepājas Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā notiks Modra Zihmaņa bilingvālās grāmatas “Sibīrijas smagais roks” atvēršanas svētki, informēja Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Reģionālā mācību centra vadītāja Gita Švarce.

Dzejas grāmata atspoguļo laika posmu no agras jaunības līdz mūsdienām. Dzejnieks runā par laiku, ko pavadījis izsūtījumā, svešumā – tālu prom no dzimtās puses, runā par savām izjūtām.

Grāmatas teksts ir lasāms divās valodās – vācu un latviešu. Dzeju vācu valodā tulkojušas Silvija un Lāsma Ģibietes. Priekšvārdu rakstījis profesors Edgars Lāms.

Sarīkojumā piedalīsies Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna, dzejniece Sandra Vensko, kura klātesošajiem pastāstīs par grāmatas izdošanu, tulkotāja Silvija Ģibiete informēs klātesošos par darbu pie dzejas tulkošanas.

Lai iejustos autora radītajā dzejas pasaulē, aktieris Jānis Dreiblats un Draudzīgā aicinājuma 5. vidusskolas skolotāja Ineta Feldmane dzeju paralēli lasīs latviešu un vācu valodā.

Modris Zihmanis ir viens no Liepājas vispazīstamākajiem dzejniekiem. Rakstnieku savienības biedrs kopš 1994. gada. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Aktīvi iesaistījies skolu jaunatnes pretošanās kustībā, bet 1948. gadā – nacionālo partizānu apvienībā. Pēc kaujas ar čekas karaspēku kritis gūstā, nāvessods aizvietots ar 25 ieslodzījuma gadiem, no kuriem lēģeros un cietumos aizvadīti 15 gadi.

Autors vēlu sācis publicēties – 1989. gadā. Modra Zihmaņa daiļrades devums ir daudzveidīgs un bagātīgs – gan dzejoļu krājumi, gan atmiņu un dokumentālu tēlojumu kopojumi, gan romāni.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz