Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks Universitātes Jauno mediju mākslas studentu darbu prezentācija

Notiks Universitātes Jauno mediju mākslas studentu darbu prezentācija
08.12.2008 11:08

Atslēgvārdi

Piektdien, 12. decembrī plkst. 15 Liepājas muzejā pirms Liepājas mākslinieku vizuālās mākslas kopizstāde ”Dialogs-Tolerance-Sadarbība” notiks Liepājas Universitātes studiju programmas ”Jauno mediju māksla” studentu darbu prezentācija. Studenti stāstīs par saviem projektiem, mākslas darbu procesiem, paredzēta arī filmu demonstrācija.

Prezentācijā piedalīsies Latvijas Universitātes Humanitārās fakultātes dekāne, māksliniece, Jauno mediju mākslas bakalaura programmas vadītāja Dr.art, Aija Druvaskalne-Urdze.

Liepājas Universitātes Mākslas un dizaina katedras studiju programma “Jauno mediju māksla” ir jauna, tajā studē pirmie četrpadsmit jaunieši, kuri izvēlējušies apgūt šo Latvijā visai jauno virzienu. Ka topošie jaunās mediju mākslas speciālisti ir spējīgi paši izdomāt un sevi apliecināt, šā gada sākumā parādīja viņu sarīkotā publiskā konference “Māksla kā spēles laukums” un izstāde “Ienākšana”, kas notika Karostas laicīgās mākslas galerijā “K.Māksla?”.

Jaunā mediju programma ir Latvijā novatoriska. Kā uzvēra, Aija Druvaskalne-Urdze Jauno mediju mākslas programmas studenti būs tādi cilvēki, kas pārzina mākslas valodu, jo viņiem paredzēts apgūt fotogrāfiju, dizainu, videomākslu, tīkla mākslu, kas sastopama internetā, mobilajos   telefonos un citur. Viņi būs kompetenti un pratīs mācīties, piekļūt informācijai un būt elastīgiem. Tāpat vēl viņi apgūs projektu menedžmentu. Vārdu sakot – jauniešiem tiek iedoti instrumenti, ar kuriem viņi var rīkoties un darboties radošo industriju jomā.

Jau iepriekš ziņots, ka Liepājas mākslinieku kopizstādes atklāšana paredzēta 12. decembrī plkst. 17. Izstādes pamatideja balstīta uz dažādu žanru, tehniku un izpildījumu vizuālās mākslas darbu kopstatīšanu ar mērķi veicināt dialogu, toleranci un sadarbību.

Liepājas kultūras pārvaldes balva Ls 300. Veicināšanas balvu kādam no māksliniekiem piešķirts arī Liepājas rajona padomes Kultūras nodaļa. Liepājas muzejs plāno Ls 500 vērtībā iepirkt vienu darbu muzeja mākslas krājuma papildināšanai.

Liepājas mākslinieku vizuālās mākslas kopizstāde Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē būs skatāma No šā gada 12. decembra līdz nākamā gada 11. janvārim.

Uzziņai
Darba kārtība:
12. decembris     
Plkst. 11 – Žūrija sāk darbu;
Plkst. 13 – Žūrija apkopo rezultātus;
Plkst. 15 – Liepājas Universitātes studiju programmas ”Jauno mediju māksla”     
                  studentu darbu prezentācija;
Plkst. 17 – Izstādes atklāšana.

Liepājas muzejs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz