Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks vērienīgi ģimenes svētki “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”

Notiks vērienīgi ģimenes svētki “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”
22.04.2010 10:29

Atslēgvārdi

“Reiz Pilsētā dzīvoja cilvēks, kuru sauca Lielmutis Fricis. Viņš vienmēr skatījās patiesībai acīs un teica tieši to, ko domāja. Kādu dienu, kad Lielmutis Fricis bija devies nopirkt saldējumu, Pilsētā sacēlās stiprs vējš.”

“Pirmajā dienā vējš pūta tik stipri, ka apgāza saldējuma pārdevējas ratiņus ar visu krāsaino saulessargu…”, tā sākas Ineses Zanderes stāsts par Lielmuti Frici un Lielmuti Martu. Šis ekstravagantais pāris Liepājā no 24. līdz 30. maijam būs sastopams jau otro gadu, organizējot vērienīgus ģimenes svētkus.

Svētki notiks dažādās Liepājas vietās, galvenokārt apgūstot Jūrmalas parka unikālo teritoriju. Tajā ar dažādām radošām darbnīcām, rotaļu laukumiem, spēlēm un atrakcijām izvietosies vairāk kā divdesmit dažādas organizācijas no visas Latvijas. Būs cirka, kino, glezniecības, animācijas, dejas un mūzikas, foto un folkloras meistarklases bērniem un viņu vecākiem. Darbosies kino un burkānu māja, kur dienas garumā varēs skatīties iemīļotās latviešu multfilmas.

Atzīmējot Vispasaules bērnu aizsardzības dienu un mācību gada noslēgumu, šogad svētku ietvaros notiks ieskaņas koncerti arī Izglītības un Zinātnes ministrijas organizētajiem 10. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, ko koordinē Liepājas bērnu un jaunatnes centrs. 29. maijā uz koncertestrādes ”Pūt vējiņi” skatuves kāps gandrīz 600 dziedošo skolēnu no Liepājas un apkārtējiem novadiem Jēkaba Ozoliņa vadībā. Savukārt 30. maijā Daugavas rezerves stadionā sadejosies apmēram 1000 skolēnu. Deju parādi diriģēs Inga Papirte.

Svētku ietvaros notiks arī Starptautiskais teātra festivāls bērniem un jauniešiem ”NomadI”, ko rīko radošā apvienība ”Nomadi”, lai aktualizētu diskusiju par teātra lomu bērnu un jauniešu kultūrizglītībā, un vienkopus parādītu labākās Latvijas izrādes, kā arī interesantus ārvalstu teātra kompāniju darbus, tādējādi veicinātu Latvijas teātru ieinteresētību mūsdienīgu izrāžu veidošanā bērniem un jauniešiem. Uz dažādām skatuvēm Liepājā kāps 11 starptautiski teātra kolektīvi.

Ģimenes svētkus ”Lielmutis Fricis un Lielmute Marta” iedibinājusi Liepājas Kultūras pārvalde ar mērķi nodrošināt galvenokārt bezmaksas aktivitātes bērnu auditorijai, dodot iespēju vienkopus atpūsties arī visai ģimenei. Visa svētku programma pieejama mājas lapā www.liepajaskultura.lv. sadaļā ”kultūras pasākumi”.

Krista Kalnarāja,
LPPI “Kultūras pārvalde” attīstības projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz