Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Olafa Gūtmaņa ”Rakstu” otrā sējuma atvēršanas svētki ar īpašu dzejas un mūzikas uzvedumu

Olafa Gūtmaņa ”Rakstu” otrā sējuma atvēršanas svētki ar īpašu dzejas un mūzikas uzvedumu
03.05.2007 10:07

0

Atslēgvārdi

10.maijā pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notiks izcilā Latviešu rakstnieka, dzejnieka un publicista Olafa Gūtmaņa kopoto rakstu otrā sējuma atvēršanas svētki. Par godu notikumam vairāk kā divdesmit Olafa Gūtmaņa iepriekš nepublicētie dzejoļi pārtaps dzejas izrādē ar oriģinālu mūziku. Dzejas un īpaši šim pasākumam rakstītas mūzikas uzvedums, kas tapis sadarbojoties pasākuma režisorei Dace Gruntmanei ar Maiju Kalniņu un Liepājas Pedagoģijas akadēmijas studentu teātri ”Rikošets”, veidots no vairāk kā divdesmit agrāk nepublicētiem Olafa Gūtmaņa dzejoļiem, kas iekļauti ”Rakstu” otrajā sējumā.

Nelielās izrādes motīvs ir rindas no Olafa Gūtmaņa dzejoļa:

”.. Es esmu caurstaigājams/ Kā istaba, kurā dzīvoju ..”

”Galvenā doma, kas man nelika mieru lasot Olafa Gītmaņa dzejoļus un veidojot muzikālo dzejas uzvedumu, ir par to, kā jauni cilvēki uztver, saprot un emocionāli atsaucas Olafa Gūtmaņa dzejai, kas arī pašam dzejniekam ļauj palikt mūžam jaunam,” skaidro pasākuma režisore Dace Gruntmane.

Olafa Gūtmaņa ”Rakstu” otrais sējums tāpat kā pirmais izdots 1000 eksemplāros un apkopo vairāk kā piecpadsmit aizvadīto gadu laikā publicētos un ārpuskrājumu dzejoļus. Otrā sējuma izdošanu finansiāli atbalstījusi Liepājas pilsētas Dome un Liepājas rajona padome un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Grāmatas sastādītājs ir Edgars Lāma, bet grāmatas izdevējs ir Liepājas pedagoģijas akadēmijas izdevniecība ”LiePA”.

Pavisam iecerēts izdot četrus ”Rakstu” sējumus, kas apkopotu labākos, raksturīgākos un īpatnējākos Olafa Gūtmaņa dzejas un prozas darbus, kā arī dotu ieskatu dokumentālajā prozā un publicistikā.

Uzziņai

Olafs Gūtmanis dzimis 1927.gadā tiesas ierēdņa ģimenē, Liepājā. No 1934. gada mācījies Čakstes pamatskolā. 1941. gadā ticis deportēts uz Krasnojarskas novada Sovetskas rajonu, tad uz Taimiras pussalu. 1947. gadā atgriezies Liepājā, bet 1950. gadā izsūtīts otrreiz uz Krasnojarskas novadu. 1956. gadā reabilitēts, atgriezies Liepājā. Pirmais Olafa Gūtmaņa dzejolis “Martā” publicēts laikrakstā “Komunists” 1960. gadā, bet pirmais dzejoļu krājums iznācis 1964. gadā.

Ieva Hmieļevska,
Liepājas Kultūras pārvaldes sa­bied­ris­ko at­tie­cī­bu spe­ci­āliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz