Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts – “Lielais dzintars” pārtraucis sadarbību ar Dālderi

Papildināts – “Lielais dzintars” pārtraucis sadarbību ar Dālderi
Foto: Egons Zīverts
29.12.2015 15:14

LETA

Liepājas koncertzālei “Lielais dzintars” noslēgusies sadarbība ar Intu Dālderi, kurš savulaik bija arī koncertzāles projekta vadītājs.

Kā aģentūrai LETA skaidroja SIA “Lielais dzintars” sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane, Dālderis jau 2014.gada decembrī atstāja “Lielā dzintara” valdes locekļa amatu, bet pēcāk ar viņu tika noslēgts autoratlīdzības līgums.

Autoratlīdzības līgums ar Dālderi paredzēja 2015.gada vasarā notikušā mākslas foruma “Atklāj savu dzintaru!” norisi un šā gada rudens/ziemas koncertzāles “Lielais dzintars” atklāšanas programmu izveidi.

Šī gada nogalē līgumā paredzētie darbi ir paveikti, līdz ar to sadarbība ar Dālderi ir veiksmīgi noslēgusies, pauda Hartmane.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembrī Dāldera kā valdes locekļa amata vietā tika iecelta Baiba Bože.

Iepriekš intervijā aģentūrai LETA Dālderis sacīja, ka viņa plāns ir, ka “Lielā dzintara” vadība neaizrausies ar savas koncertprogrammas veidošanu, bet piedāvās labu servisu “Latvijas koncertiem” un citiem producentiem.

“Es gribētu, lai koncertzāles vadība pārņemtu Liepājas vasaras festivāla rīkošanu, kā arī izveidotu ziemas festivālu, kas ar savām augstajām mākslinieciskajām kvalitātēm spētu piesaistīt Liepājai tūristus un apmeklētājus arī klusajā ziemas sezonā. Pārējās koncertzāles mākslinieciskās programmas veidošanu centīsimies nodot Liepājas Simfoniskajam orķestrim, “Latvijas koncertiem”, privātiem producentiem un citu valstu koncertorganizācijām,” pastāstīja Dālderis.

Liepājas jaunā koncertzāle “Lielais dzintars” jau tuvākajā laikā plāno pieņemt darbā māksliniecisko vadītāju, intervijā “Rietumu radio” sacīja “Lielā dzintara” valdes locekle Baiba Bože.

“Mēs esam veiksmīgi sadarbojušies mākslinieciskajā jomā, un šī sadarbība ir veiksmīgi noslēgusies,” sacīja Bože. “Tas, protams, neizslēdz, ka arī nākotnē varētu dažādos projektos turpināt sadarboties, bet ilgtermiņā mākslinieciskajam vadītājam diezgan daudz laika jāpavada šeit, uz vietas, un plānojam, ka šajā pozīcijā meklēsim cilvēku un veiksim personāla atlasi. Tas ir šī brīža aktuālais jautājums, un domāju, ka nākamā gada sākumā mēs to jau būsim atrisinājuši.”

Vienlaikus koncertzāles programma nākamajam gadam jau iezīmējas – “Lielajā dzintarā” notiks dažādu žanru pasākumi, sacīja Bože.

No vērienīgākajiem projektiem izceļams Džordža Geršvina operas “Porgijs un Besa” iestudējums ar amerikāņu solistu piedalīšanos, tāpat iecerēts baleta iestudējums sadarbībā ar Igaunijas nacionālo baletu, sacīja Bože. Nākamgad iecerētas vairākas laikmetīgās mākslas izstādes, no kurām pirmā tiks atklāta jau janvāra beigās, kā arī kino demonstrējumi.

“Ļoti būtisks aspekts ir jauno klausītāju izglītošana, un ir plānotas vairākas izglītības programmas, kas papildinās esošo Liepājas simfoniskā orķestra piedāvājumu bērniem,” sacīja Bože.

Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” būvniecība tika sākta 2013.gada. Koncertzāles “Lielais dzintars” būvniecība izmaksājusi vairāk nekā 30 miljonus eiro, piesaistīti gan Eiropas Savienības struktūrfondu, gan valsts līdzekļi.

Astoņus stāvus augstās ēkas kopējā platība pārsniedz 14 000 kvadrātmetru. Koncertzālē ir trīs zāles, kur noritēs dažāda mēroga un mūzikas žanra koncerti, teātra izrādes, izstādes un saviesīgi vakari.

Vecgada vakarā ar koncertu “Jaungads Brodvejā, Vestendā un Liepājā” noslēgsies “Lielā dzintara” atklāšanas koncertu cikls.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz