Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts – Mākslinieki sarosās un iesniedz darbus Liepājas vizuālās mākslas izstādei

Papildināts – Mākslinieki sarosās un iesniedz darbus Liepājas vizuālās mākslas izstādei
Foto: publicitātes
02.11.2016 10:17

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Līdz svētdienai, 6.novembrim, Liepājas un tuvējās apkārtnes profesionālie mākslinieki aicināti iesniegt darbus gadskārtējai rudens vizuālās mākslas izstādei Liepājas muzejā. Pagaidām aktivitāte ir līdzīga, kā pērn, portālam apliecināja galvenā muzejpedagoģe Maruta Eistere. Savus darbus nes gan plašākai sabiedrībai jau pazīstami mākslinieki, gan arī jauni mākslinieki.

“Aktivitāte ar katru dienu pieaug, paredzam, ka pēdējās divās termiņa dienās, tas ir sestdien un svētdien, būs vislielākā rosība,” prognozēja M.Eistere, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi. Savus darbus jau iesnieguši tādi mākslinieki, kā, piemēram, Aivars Rozenbahs, Brigita Pomerance, Benita Bitāne, Gunta Krastiņa, Igors Bernāts u.c., atklāj muzeja pārstāve. “Vairāk gan nāk tie, kas šajā izstādē piedalījušies arī iepriekšējos gadus, bet ir arī mazāk dzirdēti vārdi. Tā kā varu teikt, – ir dažādi,” M.Eistere apliecina iepriekš pausto, ka gadskārtējā rudens vizuālā mākslas izstāde vienkopus pulcē dažādas paaudzes Liepājas profesionālos māksliniekus.

Katrs mākslinieks var iesniegt ne vairāk kā trīs darbus, atgādina M.Eistere. Otrdien, 8.novembrī, notiks to atlase, – tā ir atšķirība no iepriekšējiem gadiem. Šogad vienkopus sanāks īpaši izveidota komisija, kurā būs mākslinieks un pedagogs Aldis Kļaviņš, māksliniece Dace Lanka, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas struktūrvienības vadītāja Smaida Rubeze, Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, grafiķis un pedagogs Juris Pasternaks, kas atlasīs iesniegtos darbus eksponēšanai izstādē, veidojot tās kopējo tēlu atbilstoši izstādes koncepcijai.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 10. novembrī, pulksten 17 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē atklās Liepājas vizuālās mākslas izstādi “Pilsētas skaņa mākslā”, kas kļuvusi par stabilu un neatņemamu Liepājas kultūras dzīves tradīciju vairāku desmitu gadu garumā. Izstādes mērķis ir parādīt Liepājas un tās apkārtnes profesionālo mākslinieku veikumu ar šodienai atbilstošu skatījumu, atklājot Liepājas mākslas dzīves kopskatu, tendences un virzību.

Izstādes pamatideja balstīta uz dažādu žanru, tehniku un izpildījumu mākslas darbu skati ar mērķi fiksēt pilsētas skaņas un ritma izjūtu, cilvēka – pilsētnieka – iekšējās sajūtas un pārdzīvojumu gammu caur visnotaļ atšķirīgu autoru darbiem.

Šogad Liepājas kultūras pārvaldes balvu fondu 1000 eiro apmērā sadalīs žūrija, kuras sastāvā darbosies Latvijas Mākslinieku savienības priekšsēdētājs Igors Dobičins, māksliniece Sandra Krastiņa un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Komunikācijas un izglītības programmu kuratoru, mākslas zinātniece Agrita Pore.

Vienu veicināšanas balvu nodrošinās Liepājas Speciālās ekonomiskā zonas pārvalde. Izvēlēto skatītāju balvu izstādes noslēgumā – dāvanu karti 150 eiro apmērā veikalā ”Rūtiņa” pasniegs Mārketinga projektu aģentūra “Fortius”. Īpašas un skanīgas pārsteigumu balvas izstādes laureātiem būs sarūpējis arī Liepājas simfoniskais orķestris.

Liepājas muzejs iegādāsies vienu izstādes darbu muzeja mākslas krājuma papildināšanai. Darbu izvēlēsies Liepājas muzeja Krājuma komisija saskaņā ar Liepājas muzeja krājuma komplektēšanas koncepciju, īstenojot pārdomātu un mērķtiecīgu Liepājas muzeja krājuma politiku.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz