Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts – “Svingeri” uz kino ekrāniem arī Liepājā

Papildināts – “Svingeri” uz kino ekrāniem arī Liepājā
Foto: Ģirts Gertsons
10.12.2016 22:30

liepajniekiem.lv

Piektdien, 9. decembrī, kinoteātrī “Balle” pirmizrādi Liepājā piedzīvoja latviešu spēlfilma “Svingeri”. Pēc filmas skatītāji tikās ar tās režisoru Andreju Ēķi un radošo komandu.

Vieglā komēdija liepājniekos bija raisījusi interesi, – pirmizrādes vakarā zāle bija pilna. Parādoties filmas titriem, atskanēja aplausi, un tie pieauga spēkā, ienākot filmas veidotājiem, tai skaitā arī dramaturģei, liepājniecei Rasai Bugavičutei-Pēcei, kas ir scenārija autore. Viņa neslēpa, ka, nākot uz pirmizrādi, bijusi ļoti satraukusies. Savai pilsētai parādīt to, ko esi paveicis, – tā esot liela atbildība. “Bet patiesībā šī ir labākā publika, kādu varētu vēlēties,” skatītājiem pateicās R.Bugavičute-Pēce.

Savukārt A.Ēķis neslēpa, ka arī nedaudz baiļojies par tikšanos ar liepājniekiem. “2007.gadā bijām ar “Rīgas sargu” pirmizrādi,” viņš atminējās,” un publika bija ļoti nopietna. Nevarēju saprast, kāpēc tā. Bet izrādījās, ka seanss bija politiski represētajiem.” Šajā reizē atmosfēra bija brīva, skatītāji nekautrējās uzdot dažādus jautājumus, kā, piemēram, cik izmaksājis filmas budžets, kā radusies doma par filmas veidošanu, kā izvēlēti aktieri utt.

A.Ēķis piekrita kādas skatītājas paustajam, ka radīt komēdiju ir daudz grūtāk, nekā drāmu. “Ir jābūt apņēmībai, ka tu to vari,” sacīja filmas režisors, pieminot padomju komēdiju “Likteņa ironija jeb Vieglu garu!”. “Tur principā ir ļoti maz dekorāciju, lokāciju un tamlīdzīgi. Viss ir par cilvēkiem, cilvēku raksturiem. ” Par R.Bugavičuti-Pēci režisors sacīja: “Ārkārtīgi liels talants.” Jo dramaturģei piemīt spēja “nolasīt” cilvēkus, kas ir apkārt, un veiksmīgi to prototipus ielikt savos darbos.

“Man ļoti patīk ambiciozi, “lecīgi” cilvēki. Kā tādu redzu, saku: “Nāc šurp! Pierādi!” Interesanti ir cilvēki, kuriem ir ambīciju. Un Rasai ir!” Izrādās, ka A.Ēķa uzmanību piesaistījusi R.Bugavičutes-Pēces ieraksts sociālajā tīklā Facebook, kur viņa paudusi savas domas par pāris latviešu seriāliem un rakstījusi “ja man būtu…, ja es varētu…”. Tas uzrunājis un licis ķerties pie filmas veidošanas.

A.Ēķis atzina, ka pašam paticis darbs pie filmas šīs komandas sastāvā, un atklāja, ka kopā ar R.Bugavičuti-Pēci jau top scenārijs nākamajai filmai – par greizsirdību.

“Svingeri” ir pikanta komēdija par alkām pēc mīlestības un ideālām attiecībām. Atrast aktierus neesot bijis viegli, neslēpa A.Ēķis. Ne visas aktrises bijušas gatavas atkailināties, kā to prasa lomas. Taču ne sekss šajā kinodarbā esot galvenais, stāsts ir par cilvēkiem, viņu attiecībām, vēlmes pēc mīlestības, norādīja režisors.

Galvenajās lomās ir Intars Rešetins, Kristīne Nevarauska, Elīna Vāne, Ģirts Ķesteris, Kristīne Belicka, Jurijs Djakonovs un Jānis Jubalts, kuram tā ir debija aktiera ampluā. Izrādās, ka sākotnēji Jubalta atveidotā ārsta pulmonologa loma tika piedāvāta Andris Keišam. Taču lielās aizņemtības dēļ atteicis.

Latvijā tapušo komēdiju “Svingeri” tās pirmajās izrādīšanas dienās noskatījušies 11 700 skatītāji, bet kases ieņēmumi sasnieguši 66 700 eiro, aģentūru LETA informēja filmas producente Zanda Seņkova.

Pēc viņas paustā, “Svingeri” šajā nedēļas nogalē kļuvusi par skatītāko filmu gandrīz visos kinoteātros. Filma tiek demonstrēta tādās vietās kā “Kino Citadele”, “Cinamon Alfa”, “Multikino”, Liepājas “Kino Balle”, Ventspils “Rio”, Siguldas “Kino Lora”, Cēsu “Vidzemes koncertzālē”, Valmieras “3DCinema/Gaisma”, Smiltenes kinoteātrī, Madonas “Vidzeme”, Rēzeknes “SilverScreen Rēzekne” un Daugavpils “SilverScreen Daugavpils”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz