Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par 41 000 eiro bāzes pētījumu par “Liepāja 2027” veiks Latvijas Kultūras akadēmija

Par 41 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa bāzes pētījumu par projektu “Liepāja – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027. gadā (“Liepāja 2027″)” veiks Latvijas Kultūras akadēmija (LKA), aģentūru LETA informēja “Nodibinājuma Liepāja 2027” sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Par 41 000 eiro bāzes pētījumu par “Liepāja 2027” veiks Latvijas Kultūras akadēmija
Foto: Publicitātes
05.03.2024 10:05

LETA

Lai novērtētu projekta “Liepāja 2027” izvirzīto mērķu sasniegšanu, kā arī izpētītu kultūras ietekmi uz sociālekonomiskiem procesiem Liepājā, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novadā, 2023. gada decembrī tika izsludināts iepirkums par “Liepāja 2027” novērtējuma pētījuma izstrādi un tā īstenošanu.

Piedāvājumus iesniedza pieci pretendenti, komisija veica vērtēšanu un par piemērotāko bāzes pētījuma veicēju atzina LKA.

Šogad tiks veikts bāzes pētījums un 2027. gadā – salīdzinājuma pētījums. Par to tiks slēgts atsevišķs līgums.

Bāzes pētījuma mērķis ir izpētīt un fiksēt, kāda ir esošā situācija un kas jāattīsta, lai sasniegtu “Liepāja 2027” apstiprinātos mērķus.

Pētījumā plānots noskaidrot, kā pateicoties iegūtajam “Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027” titulam un projekta laikā realizētajām aktivitātēm, Liepājā un apkārtējos novados tiks attīstīta starptautiskā un savstarpējā sadarbība, kā mainīsies sabiedrības līdzdalība vides veidošanā, kā un vai uzlabosies iedzīvotāju dzīves kvalitāte ar digitālo pakalpojumu palīdzību, kā arī izpētīt iedzīvotāju izpratnes izmaiņas par iesaisti dažādos sabiedrības procesos.

Jau rakstīts, ka 2022. gada maijā Liepāja ieguva titulu “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027”.

Konkursa “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” fināla kārtā sacensība noritēja starp trīs Latvijas pilsētām – Daugavpili, Liepāju un Valmieru.

Pirmajā konkursa kārtā savus pieteikumus “Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027. gada” titulam bija izvirzījušas deviņas Latvijas pilsētas – Cēsis, Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Kuldīga, Liepāja, Ogre un Valmiera.

Pēc prezentācijām 2021. gada jūlija sākumā ekspertu komisija tālākai dalībai konkursā izvirzīja Daugavpili, Jūrmalu, Liepāju un Valmieru, tomēr Jūrmala drīz paziņoja par savu izstāšanos no konkursa.

Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu piešķir ik gadu kopš 1985. gada. To ikgadēji piešķir ne vairāk kā vienai pilsētai katrā no divām Eiropas Savienības dalībvalstīm, ņemot vērā īpašā kalendārā noteiktu secību.

Šis kalendārs paredz, ka 2027. gadā Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu piešķir divām dalībvalstīm – Latvijai un Portugālei.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz