Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pārdomas un paģiras cigarešu dūmos

Pārdomas un paģiras cigarešu dūmos
28.11.2011 07:06

Atslēgvārdi

Dzelzs gulta, aiz tās pakārti daži apģērbi. No kartona kastēm izveidots galds, uz kura novietots portatīvais dators. Biroja krēsls un dažas alus/ kvasa pudeles. Tā ir visa viņa iedzīve, bagātība. Viņš, gados jaunais vīrietis ar aktiera Gata Malika seju, ir cilvēks, kas svešajā zemē dzīvo bez pieraksta.

Liepājas teātra aktieris G. Maliks nav sekojis daudzu citu latviešu pēdās un pārcēlies uz ārzemēm labākas dzīves meklējumos. Tā ir Vara Siliņa veidotā scenogrāfija “Goda teātra” otrajam iestudējumam – monoizrādei “Nelegālais” Leona Leščinska režijā –, kura pirmizrāde pagājušajā nedēļā notika izklaides vietā “Fire Bar”.

“Gatis Maliks – puisis no Jēkabpils, izglītots, legāls – stāsta par nelegālu dzīvi masveida pilsētā, kur katrs cilvēks ir vērtība, bet tikai tiktāl, kamēr strādā daudz un par zemu atalgojumu. Ak, jā! Vēl viņš pats sev ik pēc pāris minūtēm atgādina, ka dzīvo labi. Nē, nevis atgādina, bet mēģina iestāstīt! Un šis stāsts atklāj patiesību par sevis mānīšanu un vientulību, kaut dzīvo viņš komunālajā dzīvoklī un vāra pelmeņus vienā virtuvē ar poli, leiti un sievieti, kura pietaupa viņa aizmirstās cigaretes, lai nākamajā dienā būtu iemesls pieklauvēt pie durvīm un teikt: “Tu aizmirsi, bet es nekur nesteidzos…”

Kaspars Gods smej: lai gan bijis klāt “Nelegālā” pirmizrādē, tā īsti neko neesot redzējis. Jo bijis liels satraukums, vai viss izdosies, kā nākas, un dzirdējis katru apkārt esošo troksnīti, bažījoties, vai tas netraucēs skatītājiem un aktierim. “Bet gabaliņš kopumā ir diezgan aktuāls, trāpīgs, tas ir par mums, par tevi un mani,” viņš raksturo L. Leščinska izvēlēto krievu dramaturga Viktora Teterina lugu, pēc kuras veidota izrāde. “Man pašam nekad nav bijusi monoizrāde, bet es tā īsti arī negribētu – tā ir atbildība. Taču Gatis ir malacis, ļoti labi tika galā. Turklāt viņš jau vēl augs un attīstīsies,” paslavē K. Gods, apliecinādams, ka viss redzētais tomēr nav gājis secen.

Īpašs prieks K. Godam arī par to, ka nav kļūdījušies ar vietas izvēli: “Vieta ir super, izrāde te iederas. Tās drūmās sienas, mazliet andergraunda atmosfēra…” Tāpēc sadarbību ar “Fire Bar” ļaudīm viņš turpinās, un tur reizi mēnesī varētu notikt kāda no “Goda teātra” izrādēm. Decembrī tur vēlreiz varēs noskatīties “Nelegālo”. “Pēc trijām četrām izrādēm redzēsim, kā to pieņems skatītāji, kā tā iedzīvosies. “Žurka” ir smuki aizgājusi skolās, bērni dzīvo līdzi tās varoņiem,” gandarīts ir K. Gods. 

Ģirta Gertsona foto

Par ko sapņo vīrietis, kas svešumā dzīvo nelegāli? Par meitenēm, kuras nebēgtu, uzzinot, ka esi nelegālais?

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 28. novembra numurā.
 #kvards-20111128-05#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz