Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pārrunā gatavošanos Dziesmu un Deju svētkiem

Pārrunā gatavošanos Dziesmu un Deju svētkiem
24.01.2013 17:50

Šovasar uz XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem no Liepājas pretendē 43 kolektīvi, t.i., 795 dalībnieki, īpašā komunikācijas pēcpusdienā “Līgo – lai top!” ceturtdien informēja Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava. Šobrīd aktīvi norit gatavošanās kopmēģinājumiem, kolektīvu skatēm, ieskaņas sarīkojumiem.

“Dziesmu un deju svētki būs kulminācijas brīdis tam lielajam darbam, ko māksliniecisko kolektīvu dalībnieki un vadītāji veikuši pēdējo piecu gadu laikā. Apbrīnoju tos cilvēkus, kuri vakaros, pēc darba, dodas uz kultūras namiem, lai dziedātu, dejotu, muzicētu, krāšņojot un veicinot savas pilsētas, novada, pagasta kultūras dzīvi,” uzrunājot klātesošos, sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde. Visu Liepājā darbojošos amatiermākslas kolektīvu koordinācija ir uzticēta Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra darbiniekiem, lai veiksmīgi nodrošinātu kolektīvu līdzdalību šajos svētkos. S.Golde norāda, ka komanda ir laba, jo tajā darbojas cilvēki ar pieredzi. “Spēsim Liepāju pārstāvēt godam,” uzskata S.Golde, runājot par kolektīviem.

Tikšanās laikā klātesošie tika iepazīstināti ar Liepājas Tautas un mākslas centra darbību un plānotajiem pasākumiem 2013.gadā. Pēc tam tika pārrunāta Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku organizatoriskā struktūra, kā arī apspriests, kā Liepājas un tuvējo novadu deju, kora un citu žanru mākslinieciskie kolektīvi un virsdiriģenti gatavojas dalībai Dziesmu un deju svētkos.

Gan Liepājas koru apriņķa virsvadītāja Ilze Valce, gan Liepājas deju apriņķa virsvadītāja Valda Grīnfelde priecājas par visiem kolektīviem, īpaši mazajiem, novadu, jo ne vienmēr dēļ cilvēku trūkuma izdodas nokomplektēt kori vai deju kolektīvu. Tāpat grūtības sagādā no augšas dotas pēkšņas izmaiņas repertuārā, raisot diskusijas kolektīvu vadītāju starpā.

No pilsētas budžeta Dziesmu un Deju svētkiem jau atvēlēti 100 tūkstoši latu. Taču papildus nepieciešami vēl 16 tūkstoši latu. Par to tiks lemts februārī, taču, kā solīja S.Golde, nav šaubu, ka nauda šādam mērķis tiks rasta.

Komunikācijas pēcpusdienā piedalījās Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes vadītājas vietnieks Juris Jirgens, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava, Liepājas pilsētas kultūras uz izglītības iestāžu 2013. gada Dziesmu un Deju svētku koordinatori, Aizputes, Durbes, Grobiņas, Nīcas, Priekules, Pāvilostas, Rucavas un Vaiņodes novadu kultūras darba organizatori.

Dziesmu un Deju svētki notiks šovasar no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 3277 mākslinieciskie kolektīvi, kas aptver 90 000 dalībnieku no visas Latvijas.

Egona Zīverta foto

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava iepazīstina klātesošos ar centra darbību un plānotajiem pasākumiem 2013.gadā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz