Trešdiena, 15. maijs Sofija, Taiga, Airita, Arita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pārstāvniecībā Rīgā atklāta mākslas vidusskolas audzēkņu darbu izstāde

Pārstāvniecībā Rīgā atklāta mākslas vidusskolas audzēkņu darbu izstāde
04.07.2011 17:00

Līdz 17. septembrim Rīgā, Liepājas pārstāvniecības Rīgā telpās Torņa ielā 4 (Jēkaba kazarmās) apskatāma Liepājas mākslas vidusskolas (LMV) absolventu darbu izstāde.

Mākslas vidusskolas uzstādījums ir sagatavot vispusīgus, plaša profila dizaina speciālistus, kas veicina dizaina vides attīstību radošās industrijas ilgtspējai. LMV šogad absolvēja četrdesmit četri jauni dizaina speciālisti astoņās dizaina nozarēs – apģērbu dizains, audiovizuālā mākslas un mediju māksla, ādas izstrādājumu dizains, interjera dizains, koka izstrādājumu dizains, metāla izstrādājumu dizains.

Izstādē apskatāms interjera dizaina speciālista Valtera Palapa kvalifikācijas darbā veiktais pētījums un situācijas aktualizācija par Paula Maksa Berči 1901.gadā projektēto, nu jau sešus gadus neapdzīvoto namu, arhitektūras pieminekli, Republikas ielā 13, Liepājā.

“Maksa Paula Berči projektētais Georga Rīges nams Liepājā, Republikas ielā 13 ir izcils sava laika arhitektūras piemineklis, kas izceļas ar Latvijā 20. gadsimta sākumam raksturīgu interjeru dekoratīvo apdari, augstvērtīgiem apdares materiāliem”, atzīst Dr.art, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore Silvija Grosa. Celtnei ir ne tikai grezna fasāde, bet arī pārdomāts, tieši jūgendstila periodam raksturīgs plānojums. Īpaši nozīmīgi un Latvijas mākslas vēsturē unikāli ir figurālie gleznojumi kāpņu telpā, kuriem par paraugiem izmantotas Alfonsa Muhas darbu reprodukcijas.

Ādas izstrādājumu dizaina izglītības programmas audzēkņi izstādē eksponē mācību uzdevumu – kārbas, diplomande Lelde Dreimane kvalifikācijas darbā izstrādāja un izstādē var aplūkot aksesuāru kolekciju “Deko” (cimdi, ķemmes, futlāris).

Liepājas Mākslas vidusskola arī aicina uz sadarbību uzņēmējus, skolas esošos un potenciālos sociālos partnerus, inovatīvu ideju un projektu realizācijā ieinteresētās amatpersonas, kā arī citus interesentus, kas novērtē dizainu kā pievienotās vērtības radītāju katra un visu dzīves telpā, kā vienu no valsts kultūras un ekonomikas attīstības virzītājiem. Kontaktpersona Andra Zvirbule, tālrunis 63423653, e-pasts: [email protected].

Izstāde Rīgā apskatāma Torņa ielā 4, 2A, 201.kab. (Jēkaba kazarmās, tur, kur plīvo zaļi sarkanais Liepājas karogs). Izstādes apmeklējumu lūdzu pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 67503392 vai rakstot e-pastu: [email protected].

Aija Kopštāle,
Liepājas pārstāvniecības Rīgā atbildīgā sekretāre

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz