Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pašvaldība aicina latviešus ārvalstīs iesaistīties Liepājas Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 pieteikuma tapšanā

Turpinot darbu pie Liepājas pieteikuma konkursa “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” otrajai kārtai, pašvaldība aicina ikvienu latvieti ārvalstīs padalīties ar labo praksi, priekšlikumiem un dažādām iniciatīvām no savām mītnes zemēm, ko arī liepājnieki varētu pārņemt un ieviest Liepājā, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Pašvaldība aicina latviešus ārvalstīs iesaistīties Liepājas Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 pieteikuma tapšanā
Foto: Egons Zīverts
28.12.2021 11:50

LETA

Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 Liepājas pieteikuma darba grupas projekta vadītāja Inta Šoriņa atzīst, ka vislabāk strādā reiz jau pārbaudītas vērtības, tāpēc aicina dalīties ar labo praksi, ko ārvalstīs dzīvojošie latvieši iepazinuši esot citur – īpašas kvartālu aktivitātes, kaimiņu iepazīšanas pasākumi, kopīgas muzikālas un radošas aktivitātes, lojalitātes stiprināšanas metodes, labi un vērtīgi brīvprātīgā darba projekti.

“Šie ieteikumi mums Liepājā noteikti noderēs veidojot plašu un daudzveidīgu sabiedrības līdziesaistes programmu,” norāda Šoriņa.

Idejas, priekšlikumi un iniciatīvas var būt saistītas ar vietējās komūnas, apkaimju pasākumiem, dažādām tradīcijām, kultūras un sabiedriskiem notikumiem, kas jau guvušas atsaucību vietējo iedzīvotāju vidū un lieliski noderētu arī liepājniekiem.

Iesniegt idejas var šeit.

Priekšlikumus pašvaldība gaidīs līdz 2022.gada 14.janvārim.

Kā vēstīts, konkursa “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” otrās kārtas pieteikums jāiesniedz līdz 2022.gada aprīļa sākumam. Tas sastāv no atbildēm uz 44 jautājumiem par ilgtermiņa stratēģiju, māksliniecisko programmu un kopējo koncepciju, sabiedrības līdziesaisti, mārketinga aktivitātēm, auditorijas izpēti un finanšu piedāvājumu, aptuveni 100 lappušu apjomā.

Konkursa pirmajai kārtā piedalījās deviņas Latvijas pilsētas, otrajā kārtā sacensību par titulu turpina trīs pilsētas – Liepāja, Valmiera un Daugavpils.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz