Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pašvaldība neatkāpjas no projekta “Lielais dzintars” kvalitātes prasībām

Pašvaldība neatkāpjas no projekta “Lielais dzintars” kvalitātes prasībām
08.03.2011 16:30

“Projekta “Lielais dzintars” uzraudzības padomes uzdevums ir sekot līdzi un kontrolēt projekta izstrādes gaitu un, pirmkārt, jau kvalitāti. Nekad nav bijusi pat doma dot atlaides projekta izstrādātajiem. Pašvaldība, kā pasūtītājs ir gatavs uzturēt kvalitātes prasības līdz pēdējam sīkumam”, uzsver Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Šodien, 8.martā Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, priekšsēdētāja vietniece Silva Golde un pilsētas galvenā arhitekte Iveta Ansone tikās ar arhitektu Gundaru Vērpi. I.Ansone atgādināja arhitektam, ka viņa ierosinājumi un aizrādījumi par projektu vēl pirms to publiskošanas tika nodoti projekta ekspertīzes veicējiem. Tāpēc uzsāktā publiskā projekta apspriešanas un nomelnošanas kampaņa nav saprotama. ”Ekspertīze vēl nav noslēgusies, tās rezultāti nav zināmi un nav pamata domāt, ka ekspertīzes gaitā būtu palaistas garām rupjas projekta kļūdas. Pie tam nekad neesam vairījušies no kompetentu speciālistu līdzdalības projekta izstrādē, neviens labs padoms nav zemē metams”, sarunā apstiprināja S.Golde, kā arī piebilstot, ka apspriest nepabeigtu projektu ar mediju starpniecību nav koleģiāli un ētiski.

Arhitekta Gundara Vērpes publiskie paziņojumi par projekta kvalitātes trūkumiem radījuši nepamatotu ažiotāžu, ka pasūtītājs ir piekrāpts un pieņēmis nekvalitatīvu projektu. ”Projekta uzraudzības padome strādā un darbu nav pārtraukusi. Padome ir iepazinusies ar SIA ”Būvkonsultants” sagatavoto koncertzāles tehniskā projekta izvērtējumu par atbilstību darba uzdevumam un celtniecības normatīviem”, uzsver Silva Golde. SIA ”Būvkonsultants” veic ”Lielā dzintara” projekta vadību un uzraudzību. Sagatavotais rakstiskais slēdziens ar secinājumiem un norādījumiem ir nosūtīts projekta autoram ”Giencke@Company – Latvija”.

”Ar šo projektu Liepājas Simfoniskais orķestris vienmēr ir lepojies”, uzskata Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis. ”Nepatīkamā ažiotāža ap Liepājas koncertzāles projektu noteikti nenāks par labu projekta īstenošanas iespējām. Diemžēl arhitekta Vērpes izceltie tehniskie jautājumi, kuru precīzai izstrādei un labošanai vēl ir laiks un visas iespējas, palikušas otrā plānā. Šobrīd publiski diemžēl tiek aizskarta un apšaubīta projekta ideja”.

Kā jau iepriekš ziņots, SIA ”Būvkonsultants”, vērtējot ”Lielā dzintara” dokumentāciju un atbilstību darba uzdevumam, secinājusi, ka nepieciešams veikt tehniskā projekta labojumus, papildinājumus un skaidrojumus par vides pieejamības, ugunsdrošības, ēkas energoefektivitātes, ekspluatācijas risinājumiem, kā arī par tā atbilstību Latvijas Republikas būvniecības normatīviem, ekonomiskajām un vides prasībām. Daudzfunkcionālā centra ”Lielais dzintars” tehniskais projekts līdz šā gada 17. februārim bija sagatavots tādā apjomā un kvalitātē, lai varētu uzsākt likumdošanā noteikto tehnisko ekspertīzi. Tehniskā ekspertīze šobrīd ir uzsākta un to plānots pabeigt līdz 17. martam.  

Ieva Puka,
Liepājas domes priekšsēdētāja padomniece

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz