Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Piejūras pilsētu literārā akadēmijā papildinās zināšanas

Piejūras pilsētu literārā akadēmijā papildinās zināšanas
Foto: liepajniekiem.lv
31.03.2016 12:29

liepajniekiem.lv

Aprīlī Piejūras pilsētu literārā akadēmija aicina apmeklēt vieslektores no Austrijas Lienes Lauskas lekcijas par daiļrades psiholoģiju un papildināt zināšanas Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā.

Kā portālu informē LiepU sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Timermane, rīt, 1. aprīlī, pulksten 8.30 Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 201. telpā, notiks Lienes Lauskas lekcijas par tēmu ”Daiļrades psiholoģija literatūrpsiholoģijas un kognitīvās psiholoģijas skatījumā”. Lekcijās vieslektore runās par Zigmunda Freida pārdomām par kreativitāti, Kārļa Gustava Junga literatūrteoriju, kreativitāti literatūrpsigoloģijas skatījumā, kā arī neiropsiholoģiju, geštaltpsiholoģiju un fenomenoloģiju kreativitātes kontekstā.

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas koordinatore Kurzemē Linda Zulmane aicina ikvienu interesentu izmantot iespēju klausīties vieslektori: ”Lienes Lauskas lekcijas būtu vērts apmeklēt, lai uzzinātu vairāk par daiļrades procesa psiholoģiju, par to, kā top darbs, kādi faktori ietekmē radošo procesu.”

Savukārt 14. un 15. aprīlī jau ceturto gadu maģistra studiju programmas ”Rakstniecības studijas” studentiem un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas dalībniekiem būs iespēja smelties iedvesmu Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā. Šoreiz paredzēta tikšanās ar bulgāru dzejnieku Marinu Bodakovu (Марин Бодаков), igauņu dzejnieku un tulkotāju Margusu Konnulu (Margus Konnula) un somu rakstnieci Henriku Andersenu (Henrika Andersson). Lekcijas lasīs Sigita Ignatjeva un Linda Zulmane no Liepājas Universitātes, bet radošās dzejas rakstīšanas darbnīcu vadīs dzejnieks Andris Akmentiņš.

”Izbraukuma sesija divu dienu garumā ir iespēja būt radošā vidē, apmainīties ar viedokļiem, idejām, radīt darbus, uzzināt ko jaunu gan no Latvijas, gan ārvalstu rakstniekiem un dzejniekiem,” norāda L. Zulmane.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz