Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Piejūras pilsētu literārā akadēmija un izdevniecība “Palasi” izsludina stāstu konkursu

Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) sadarbībā ar izdevniecību “Palasi” izsludina stāstu konkursu “Satikšanās” ar mērķi sekmēt jaunu autoru ienākšanu latviešu literatūrā. Organizatori cer izdot stāstu krājumu, informē akadēmijas pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna.

Piejūras pilsētu literārā akadēmija un izdevniecība “Palasi” izsludina stāstu konkursu
Ilustratīvs (Foto: Aaron Burden on Unsplash)
06.02.2024 10:36

liepajniekiem.lv

Lai akcentētu un parādītu, ka īsā proza ir laikmetīgās kultūras daļa, pastāvīgs un pilnvērtīgs mākslas darbs, pērn dibinātā SIA “Palasi” sadarbībā ar PPLA izsludina īso stāstu konkursu, kura mērķis ir stāstu krājuma izdošana.

Konkursa tēma ir “Satikšanās”. Dalībniekiem jāpiesakās līdz 31. martam, lai saņemtu pieteikuma veidlapu, kas nodrošinās katra autora anonimitāti dalībai konkursā.

Stāstu iesniegšanas termiņš ir 15. aprīlis. Iesniedzamā darba apjoms – 2000–3000 vārdu.

Konkursa žūrija izvēlēsies desmit (vai vairāk) labākos stāstus, ko publicēt krājumā. Galvenās balvas ieguvējs saņems 300 eiro, bet pārējo krājumā iekļuvušo stāstu autori – 50 eiro naudas balvas.

“Viens autors drīkst iesniegt tikai vienu prozas darbu. Tas nedrīkst būt iepriekš publicēts vai citādi publiskots. Stāstam jābūt oriģināldarbam, tā radīšanā nedrīkst tikt izmantotas mākslīgā intelekta tekstrades programmas,” norāda izdevniecības pārstāvis Ivars Ozoliņš, kurš plašākai publikai zināms kā rakstnieks un dramaturgs Rodžers de Kūrs.

Viņa lugas plūkušas laurus dažādos konkursos un tikušas iestudētas, savukārt pērn iznāca pirmais romāns “Samits jeb Pēdējie, kam kaut ko vajag”, kas iepriekš tika publicēts turpinājumos laikrakstā “Kas Jauns Avīze”.

Vērtējot stāstus, žūrija vienlīdz ņems vērā gan darba oriģinalitāti, savdabību, gan tā profesionālās kvalitātes, vadoties pēc šādiem kritērijiem: aktualitāte, kompozīcija un tēlu sistēma, valoda – atbilstība žanram, stilam, raksturīgums, gramatikas noteikumu ievērošana, spēja aizraut lasītāju un saglabāt intrigu.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 15. maijam.

Sīkāka informācija par konkursu, kontaktinformācija un aktualitātes izdevniecības mājaslapā: palasigramatas.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz