Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pirmo reizi Muzeju nakts akcijā piedalās A. Puškina Liepājas 2. vidusskola

Pirmo reizi Muzeju nakts akcijā piedalās A. Puškina Liepājas 2. vidusskola
10.05.2012 17:05

Atslēgvārdi

19. maijā šogad pirmo reizi Starptautiskajā Muzeju nakts akcijā piedalās A. Puškina Liepājas 2. vidusskola, aicinot apmeklētājus piedalīties dažādās interesantās aktivitātēs.

Jūras tēmai un zilai krāsai pieskaņotas dažādas jautras un radošas aktivitātes skolas telpās Liedaga ielā 5 sāksies plkst 19. Skolas šautuvē ikvienam būs iespēja apgūt AK-47 jeb Kalašņikova 7,62 mm automāta izjaukšanu un salikšanu, vēsta Liepājas muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve.

Apmeklētāji aicināti arī radoši piedalīties mākslinieciskās aktivitātēs un dažādās tehnikās gleznot jūru. Plkst. 22 skolas telpas sāksies filmu seanss ar popkornu un tēju par kosmosa tēmu.

Nostiprināt zināšanas par teleskopa un astronomijas vēsturi varēs astronomijas stundā. Nodarbība par Morzes ābeci stāstīs par jūrniecībā izmantotām senām un jaunām zīmēm.

Jau ziņots, ka šogad Latvijā starptautiskā akcija ”Muzeju nakts” veltīta zilajai krāsai un jūrai, turpinot tēmu nākamajā gadā ar zaļo meža krāsu, kas vainagosies trīs gadu ciklā  2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, ar galveno vienotu tēmu – sarkano dzintaru.

”Muzeju nakts” ciklu veidos trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi – zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars. Trīs gadu cikls tematiski iezīmēs dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni dzintaru. 

Iezīmējot cerību zilo krāsu un jūras tēmu, Liepājas muzejs šogad akcijas ”Muzeju nakts” aktivitātes plāno ne tikai muzeja telpās K. Ukstiņa ielā 7/9, bet arī Liepājas promenādes spīķerī, Vecā ostmalā 55, kur nākotnē netālu no Loču torņa iecerēts izveidot mūsdienīgu, interaktīvu Liepājas jūrniecības muzeju.

Liepājā sešus gadus pēc kārtas notiek Starptautiskās akcijas ”Muzeju nakts” aktivitātes, kas sen jau ir pāraugušas muzeju robežas vien un kļuvušas populāras dažādu paaudžu cilvēku vidū. Liepājnieki un pilsētas viesi vienojoties ”Muzeju naktī” pilsētā  plūst no viena pasākuma uz citu, apmeklējot muzejus, izstāžu zāles, saturā un formā atšķirīgas norišu vietas, grāmatnīcas, galerijas un izglītības iestādes.

Līdzīgi būs arī šogad. Sadarbībā ar Liepājas muzeju savu dalību muzeja naktī ir apliecinājuši Liepājas mākslas vidusskola, Liepājas 2. vidusskola, biedrība ”Radi vidi pats”, Liepājas virtuālais kino muzejs, Liepājas ebreju draudzes muzejs, biedrība ”Liepājas optimistu pulks”, radošā telpa ”Tējas istaba”, Liepājas Reģionālais tūrisma informācijas birojs, ”Sabiedrības attīstības centrs”, grāmatnīca ”Globuss” un ”Zvaigzne ABC”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz