Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Poētiskais maratons

Poētiskais maratons
10.09.2011 07:06

Atslēgvārdi

Šā gada Dzejas dienu devīze ir “Dzeja, nepadodies!”. Liepājā dzeja nepadevās trīs aktīvas dienas, bet šodien liepājnieki piedalās Dzejas dienās Ventspilī un Rīgā.

Īsta izturības pārbaude literātiem un dzejas cienītājiem bija “Dzejas maratons”, kas notika radošajā centrā “Tējas istaba”. Tajā pulcējās Liepājas literāti un viesi. Maratonu uzsāka viens no mūsu pilsētas dzejas vecmeistariem – Modris Zihmanis, kurš nolasīja gan savu smeldzīgo dzeju, gan neiztika arī bez viņam tik pierastās ironijas devas savos sacerējumos. Pēc tam cits pēc cita pie mikrofona savā daiļradē ļāva ielūkoties daudzi Liepājas dzejnieki – pieredzējuši un daudz publicējušies, jauni, aktīvi un savu dzīves pozīciju paust spējīgi. Maratonistu vidū bija Sandra Vensko, Jana Egle, kura vadīja pasākumu, Ineta Stadgale, Gunita Boka, Edvīns Tauriņš, Andris Rozentāls, Valentīns un citi. Atmosfēru jauki papildināja “Tējas istabā” izvietotā fotogrāfiju izstāde, kurā redzami gan literāti, gan modeļi, kuri tapuši dzejas ietekmē.

“Es atnācu paskatīties un paklausīties, ko citi ir sarakstījuši,” bikli bilda Kristīne Krūkle. Viņa ir skolniece un atzinās, ka pati mēģina rakstīt dzeju un arī prozu, tāpēc šis savu sacerējumu lasījums viņai bija kā iedrošinājums pašai nolasīt publiski savus dzejoļus. Kristīne piebiedrojas jauno, vēl līdz šim nekur nepublicēto jauniešu pulciņam. Viņas domubiedri vakar pulcējās bibliotēkā “Libris”. Jaunieši atzina, ka ir vajadzīgs satikties ne tikai interneta virtuālajā vidē, bet svarīgi pārliecināties, ko citi domā par literatūru un kāpēc rada savus sacerējumus.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Dzejas maratonu aizsāka mūsu pilsētas dzejdaru saimes vecmeistars Modris Zihmanis, kā vienmēr možs un ironisks bija viņa dzejas lasījums.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 10. septembra numurā.
 #kvards-20110910-05#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz