Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Process, kas ievelk

Process, kas ievelk
Foto: Egons Zīverts
01.10.2018 07:12

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Veselu mēnesi, sākot no 27. septembra, galerijā “Romas dārzs” būs apskatāma Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studijas “Liepava” 65 gadu jubilejas izstāde “Gadu raksti”.

Izstādes atklāšanā, 27. septembrī, galerijā pulcējās “Liepavas” dalībnieki, draugi un ģimenes locekļi. Kopumā pie izstrādes radīšanas darbojušās 38 meistares, kuru darbi sadalīti tradicionālo, laikmetīgo tekstīliju un sīklietu izstrādājumu kolekcijās. Studijas dalībnieces galvenokārt darbojas ar tekstila amatniecību, kas tradicionālajā izpratnē ir aušana un rokdarbi.

Slavējot meistaru talantu un lielisko gaumes izjūtu, izstādi atklāja galerijas “Romas dārzs” vadītāja Astra Dzērve, kas atzīst, ka adīšana arī viņai palīdz relaksēties.

Tautas lietišķās mākslas studijas “Liepava” radošā vadītāja Smaida Rubeze atklāja, ka studijā darbojas jau 40 gadus un ārkārtīgi priecājas par to, cik daudz studija šajā laikā ir paveikusi un cik daudz brīnišķīgu darbu radījusi: “Mēs esam spītīgie un krāsās lepnie kurzemnieki. Tas viss skaidri parādās mūsu spilgtajos tautas tērpos, rotās, rokdarbos, segās – visur, arī mūsu jaunradē.” Vadītāja sveica izstādes dalībniekus un skaidroja, ka izstādes darbi lielā mērā atspoguļo procesus, piedzīvojumus un pārdzīvojumus, ko izjūt katrs meistars, kurš atradis savu identitāti krāsu, rakstu un formu meklējumos, tautas tradīciju izpētē.

 Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 1. oktobra numurā.

#kvards-20181001-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz