Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Projektu konkursā sabiedrības līdziesaistei Liepājā, Kuldīgas un Dienvidkurzemes novadā iesniegti 19 pieteikumi

Nodibinājuma “Liepāja 2027” izsludinātajam projektu konkursam par dažādu sabiedrības līdzdalības aktivitāšu organizēšanu Liepājā, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novadā iesniegti 19 pieteikumi, informē “Liepāja 2027” sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Projektu konkursā sabiedrības līdziesaistei Liepājā, Kuldīgas un Dienvidkurzemes novadā iesniegti 19 pieteikumi
Foto: Edgars Pohevičs
25.03.2024 17:27

LETA

12 projekti iesniegti Liepājā, trīs – Dienvidkurzemes – un četri – Kuldīgas novadā.

Pieteiktie projekti ir dažādi, piemēram, filmu skatīšanās vakars, pārgājiens, dažādas meistarklases, instalāciju veidošana, interaktīva izrāde, performances un citi.

Pašlaik žūrijas komisija sākusi iesniegto projektu vērtēšanu, lai atbilstošākos projektus nodotu pašu iedzīvotāju balsojumam.

Kopējais projektu konkursā pieejamais finansējums ir 10 135 eiro. Viena projekta atbalstam var saņemt 2027 eiro.

Eiropas dienā, 9. maijā, ar šī projektu konkursa palīdzību plānots īstenot piecas aktivitātes – trīs Liepājā, vienu Dienvidkurzemes novadā un vienu Kuldīgas novadā.

Kā vēstīts, paralēli pieciem notikumiem, kuri saņems atbalstu izsludinātajā projektu konkursā, 9. maijā paredzētas vēl arī citas “Liepāja 2027” organizētas radošas aktivitātes Eiropas dienas atzīmēšanai.

Ceturtdien, 9. maijā, pulksten 18 Liepājas apkaimēs, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novada pilsētās un pagastos tiks uzvilktas buras, kas kalpos kā simbols kopīgi sāktajā ceļā uz 2027. gadu – Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Buru noformēšanā varēs piedalīties jebkurš iedzīvotājs, lai kopīgi radītu savai apkaimei, pagastam, pilsētai unikālu un šīs vietas īpašo raksturu izceļošu buras noformējumu.

Par buru akciju plašāka informācija vēl sekos.

Savukārt, vairākos Liepājas skatlogos 9. maijā tiks atklāta Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņu darbu izstāde, kurā būs redzamas jauniešu interpretācijas par tēmu “(ne)miers”, kas ir galvenais vadmotīvs “Liepāja 2027”.

9. maijā visā Eiropā ar daudzveidīgu un plašu pasākumu programmu tiek atzīmēta Eiropas diena un tā ir veltīta mieram un vienotībai.

Šajā datumā atzīmē vēsturiskās Robēra Šūmaņa deklarācijas par Eiropas Savienības priekšteces Eiropas Ogļu un tērauda kopienas izveides gadskārtu.

Šūmanis savā deklarācijā izklāstīja ideju, kā Eiropā iedibināt jauna veida politisko sadarbību, kas karadarbību starp Eiropas nācijām padarītu neiedomājamu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz