Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Promenade Hotel kino klubā demonstrēs filmu par seksuālo minoritāšu konfliktu – Homo@lv

Promenade Hotel kino klubā demonstrēs filmu par seksuālo minoritāšu konfliktu – Homo@lv
12.11.2010 11:24

Atslēgvārdi

Trešdien, 17. novembrī plkst. 19:00, Promenade Hotel kino klubā tiks demonstrēta Kaspara Gobas dokumentālā filma Homo@lv!

2005. gada vasarā diviem puišiem rodas iecere Rīgā noorganizēt vēl nebijušu pasākumu – lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu svētku gājienu pa pilsētas ielām. Pēc līdzīgu gājienu parauga Rietumos notikums tiek nodēvēts par ”praidu”. Viņiem nav ne mazākās nojausmas, ka šis labi iecerētais nodoms izraisīs gluži neticamu notikumu lavīnu vairāku gadu garumā: Latvijas sabiedrība sadalīsies divās agresīvās nometnēs, uz cilvēkiem lidos gan izkārnījumi, gan svētītais ūdens, tiks sašķeltas ģimenes un zaudētas darbavietas, kāds mācītājs tiks izslēgts no baznīcas par brīvdomību, kāds cits piesauks dēmonus, abām pusēm palīgā metīsies Rietumu papildspēki, retorikā tiks izmantots gan Jēzus, gan patriotisms, gan cilvēktiesības, un to visu kāri uztvers prese. Bet ja nu galu galā izrādās, ka cietēji ir bijuši visi, jo kādam ir izdevīgi mūs vienam pret otru kūdīt?

Kaspars Goba filmu veidojis piecus gadus. Ļoti apjomīgais filmas materiāls ļauj vienlīdz rūpīgi ieskatīties gan ”praidistu”, gan ”nopraidistu” viedokļos un varoņu dzīvesstāstos. Savdabīgā ”praida arheoloģija” no tā ieceres rašanās mirkļa 2005. gadā līdz paziņojumam par nenotikšanu Rīgā 2010. gadā ļauj aplūkot pēdējo gadu norises Latvijā no citas perspektīvas, raisot pārdomas par manipulēšanu ar cilvēku ideāliem un politiķu lomu tajā un uzdodot jautājumu, kāda ir demokrātijas cena Latvijā.

Kino seanss norisināsies Promenade Hotel Hika zālē. Pirms filmas ar lektoriju uzstāsies pats režisors Kaspars Goba, kurā stāstīs par filmas tapšanas gaitu, problēmām, iespaidiem u.c. Ieejas maksa uz Promenade Hotel kino klubu kā ierasts par ziedojumiem Latvijas Bērnu fondam.

Režisors un scenārija autors Kaspars Goba
Operatori Kaspars Goba, Marģeris Eglītis, Inese Apse, Elga Dudareva, Lelde Goba
Montāža: Gatis Belogrudovs, Visvaldis Zarakovskis
Studija ELM MEDIA

Kristaps Ruicēns,
Promenade Hotel pārdošanas vadītājs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz