Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Promenade Hotel Kino klubā starptautiski atzītu filmu vakars

Promenade Hotel Kino klubā starptautiski atzītu filmu vakars
07.01.2011 16:31

Atslēgvārdi

Promenade Hotel Kino klubs sāk jauno 2011. gada sezonu! Trešdien, 12. janvārī, pulksten 19 norisināsies kino vakars, kur tiks demonstrētas trīs filmas, kuras veidojuši Baltijas filmu skolas absolventi – ”Aiz Žoga”, ”Karostas Bērni” un ”Caurums”.

”Aiz žoga”: Noslēpumaini, noslēgti, cietuši un izdarījuši noziegumu. Un tomēr vēl tikai bērni. Filma veidota par nepilngadīgajiem ieslodzītajiem Cēsu Audzināšanas iestādē. Filma uzsākusi ceļu pa aktuālākajiem filmu festivāliem, piedalījusies arī Zagrebas kino festivāla programmā. Filmas režisore Liene Laviņa, producente Simona Kļaviņa.

”Karostas bērni” ir stāsts par Viktorijas ģimeni, kas dzīvo kādreizējā Padomju armijas bāzē – Liepājā, Karostā. Apkārtējā vide un sociālā izolācija ir nostādījusi Viktoriju un Karostas iedzīvotājus neapskaužamā situācijā. Viktorijas astoņu bērnu ģimenei jāturpina cīnīties par izdzīvošanu arī pēc dzīvokļa zaudēšanas. ”Karostas bērni” ieguvusi balvas starptautiskos Igaunijas Filmu festivālos, kā arī turpina veiksmīgi piedalīties festivālos Spānijā, Francijā, Krievijā un Ungārijā.

”Caurums”: Viņai ir 2 vīri, bērni, cūkas, kazas un māja bedrē starp daudzstāvu mājām. Un viņas sejā nezūd smaids, neskatoties uz cīņu par mājām. Šī neparastā ģimene dzīvo Ukrainā. Filmas režisors Jiri Stejskal (Čehija). Filma jau apbalvota Igaunijā par labāko režiju un turpina piedalīties dažādos festivālos Eiropā.

Kino kluba seanss norisināsies Promenade Hotel konferenču zālē ”Hika Spīķeris”. Šoreiz arī kino lektorijs būs plašāks. Uzstāsies gan filmas ”Aiz Žoga” režisore Liene Laviņa un producente Simona Kļaviņa, gan arī Karostas pētnieks Juris Raķis, kurš dalīsies iespaidos par filmu ”Karostas Bērni”. Ieejas maksa, kā jau ierasts, par ziedojumiem Latvijas Bērnu fondam.

Avots: Simona Kļaviņa

Kristaps Ruicēns,
Promenade Hotel pārdošanas vadītājs

Kadrs no filmas “Aiz žoga”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz