Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Raibie cimdi Rīgā

Raibie cimdi Rīgā
12.10.2011 07:03

Līdz pat gada beigām Liepājas pārstāvniecībā Rīgā būs apskatāma Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studijas “Kursa” cimdu izstāde “Še, tautieti, raibie cimdi…”.

Ideja par izstādi studijas dalībniecēm radusies, aktīvi līdzdarbojoties projektā “Tradicionālo prasmju skola – 2009”, kurā bija iespēja apgūt gan Rucavas cimdu adīšanas prasmes, gan izpētīt vairāk nekā pirms simt gadiem adītu cimdu rakstus. To realizēt izdevās pagājušā gada rudenī, kad Liepājas muzeja mazajā zālē interesentiem bija iespēja novērtēt prasmīgo rokdarbnieču radītos darbus. Tagad daļu no šīs krāšņās izstādes var apskatīt arī Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, kurā, saglabājot izstādes “Še, tautieti, raibie cimdi…” moto “Cimds vakar un šodien”, apmeklētājiem ir iespēja novērtēt studijas “Kursa” dalībnieču darbus, kuri radīti mūsdienās, iedvesmu rodot senatnē. To skaitā ir arī sarežģītiem rakstiem bagātie Rucavas cimdi, kas atzīti par vieniem no skaistākajiem un krāsainākajiem latviešu cimdiem.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz