Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rakstniece Zane Zusta svin grāmatas “Toto atkož noslēpumu” atvēršanas svētkus

Rakstniece Zane Zusta nosvinējusi košus svētkus par godu jaunās bērnu grāmatas “Toto atkož noslēpumu” iznākšanai un priecājas par nupat saņemto Autortiesību bezgalības balvu.

28.11.2022 11:40

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Bērnu grāmata “Toto atkož noslēpumu” ir autores vienpadsmitā grāmata, kurai atklāšana, Rīgā, bērniem domātā kafejnīcā “Mr.Bunny Kitchen”, tika svinēta 22. novembrī, pulcinot draugus, ģimeni un izdevniecības “Zvaigzne ABC” pārstāvjus.

Gan mazos, gan lielos viesus izklaidēja atraktīvais Marģers Majors, kurš zinātniskos eksperimentos pierādīja, ka ikviens galvā noglabāts sapnis, reiz var piepildīties. Savukārt grāmatas ilustrāciju autore Linda Valere bija parūpējusies par krāsojamo lapu izveidi, lai bērni tūlīt pat varētu partrenēt savu roku sapņu vizualizēšanā.

“Savas grāmatas allaž rakstu par tēmām, kuras interesē mani pašu. Arī grāmatā par Toto vēlējos pastāstīt bērniem par to, kā vizualizēt lietas vai notikumus, kurus sirds vēlētos sasniegt. Pati ar to neapzināti nodarbojos jau kopš bērnības, kad mājās veidoju žurnālus, televīzijas raidījumus, veidoju papīra grāmatiņas uz kurām bija rakstīts mans vārds – tagad tā ir realitāte,” grāmatas centrālo motīvu caur savu pieredzi svinīgajā uzrunā atklāja autore.

Jaunā grāmata stāsta par mazu suņuku Toto, kurš nonācis bēdīgā, bet visai sadzīviskā situācijā, kurā bērni varēs atpazīt paši sevi, “atkož” jeb atklāj kādu noslēpumu.

“Toto tiešām ir ļoti emocionāls kucēns, turklāt ļoti apmulsis. (..) Kucēns mācās, ka mīlestība un draudzība sev līdzi nes arī ilgas, kuru klātesamība nebūt nenozīmē, ko sliktu, drīzāk liecina, ka esam sastapuši kādu mums īpašu cilvēku,” tā par grāmatu izsakās grāmatu apskatniece Ulrika Ūpe.

Rakstniece Zane Zusta nupat saņēmusi arī Autortiesību bezgalības balvu par savu debiju bērnu litetaratūrā “Ucipuci meklē mājas”, ko pasniedz par visdaudzveidīgāk izmantotajiem darbiem.

Autortiesību bezgalības balva, kas dibināta 1999.gadā, atgādina, ka radošs darbs dzīvo patstāvīgu dzīvi un nereti atdzimst jaunā vidē un citā formā, jo ar laiku rodas arvien jaunas darbu izmantojuma iespējas.

Grāmata “Ucipuci meklē mājas” izdota Lietuvā, Ķīnā, Maķedonijā un Igaunijā, bet citās formās sastop lasītāju caur Liepājas leļļu teātra izrādi “Ucipuci meklē mājas” režisora Ģirta Šoļa režijā, žurnālu UCIPUCI, mini raidlugu, ko ierunājušas radio leģendas Sandra Glāzupa un Gunārs Jākobsons, kā arī televīzijas bērnu izglītojošām sērijām ar tādu pašu nosaukumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz