Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Reāls stāsts bonusā

Reāls stāsts bonusā
Foto: Armands Kaušelis
16.03.2019 07:06

"Kurzemes Vārds"

Reizē ar ilūziju drāmas “Ģērbējs” pirmizrādi Liepājas teātrī skatītāju vērtējumam nodota arī fotoizstāde “Izrāde izrādē”. Tās autors ir aktieris Armands Kaušelis, kurš fiksējis visu šī iestudējuma mēģinājumu gaitu. Aktierim šī ir dubulta pirmizrāde, jo viņš piedalās izrādē un pirmo reizi mūžā publiskojis fotogrāfijas.

Fotografēt Armandam paticis vienmēr. Par to, kā bērnībā ar tēvu kopā bildes taisījis, viņš saka, ka tas jau bijis ļoti sen. “Vēlme tomēr iekšā ir sēdējusi. Izdomāju, ka vajag to darīt nopietnāk. Nopirku fotoaparātu, un tieši sākās “Ģērbēja” mēģinājumi. Lūdzu režisoru, vai nevar paknipsēt, jo fotografēšanai ļoti pateicīgi ir visi aktieru izvietojumi, tas, kā izskatās telpās,” stāsta Armands. Tā nedēļu knipsējis, līdz pēkšņi atnākusi vīzija par to, ka fotogrāfijas ļoti labi iederas izrādes kontekstā. “Var parādīt, kā aktieri strādā mēģinājumos, kā viņi staigā ar lugas eksemplāriem, bez grima, bez kostīmiem. Tā kā “Ģērbējs” ir izrāde izrādē – reāls stāsts par aktieriem, tad bonusā skatītājiem vēl varētu būt šāda fotoizstāde,” ideju atklāj A. Kaušelis. “Pirmizrāde un mana izstāde ir viens vesels. Skatītāji noskatās pirmo cēlienu, kā uz skatuves viss notiek gaismās, tad atnāk aplūkot fotogrāfijas, redz, kā bija mēģinājumu zālē.”

Bildes Armands sūtījis kolēģiem, lai apskatās. “Nevienu sliktu vārdu nedzirdēju. Arī tas bija stimuls fotogrāfijas izrādīt publiski, jo visiem patika. Ja nebūtu labās atsauksmes, nebūtu šo soli spēris,” viņš atzīst.

Nu aktierim esot viens ar teātri un fotografēšanu saistīts projekts, par kuru viņš vēl nestāsta. “Turpinājums sekos noteikti. Kad paņem fotoaparātu rokās un sāc knipsēt, aizmirsties un vienkārši dari to. Ir forši, un tā sajūta nepamet. Es teiktu, ka tas jau ir tāds dzīvesveids, ka tu visur ej, skaties un tos kadrus redzi. Gaismu spēles vai kāda smuka veca māja. Bildes nāk, izejot no situācijas, kurā atrodies,” aizraušanos raksturo Armands.

Tā kā marts teātriniekiem ir svētku mēnesis, jo 27. datumā tiek svinēta Starptautiskā teātra diena, izstādi Liepājas teātra foajē skatītāji, apmeklējot izrādes, varēs apskatīt līdz marta beigām.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz