Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rīgas un Liepājas fotomākslinieki, kopīgu fokusu meklējot

Rīgas un Liepājas fotomākslinieki, kopīgu fokusu meklējot
01.03.2011 07:01

Atslēgvārdi

Pagājušajā sestdienā Liepājas Tautas fotostudiju apmeklēja kolēģi no Rīgas, kas apvienojušies un darbojas fotogrāfa Arno Marnica vadītajā Pilsētas fotoklubā Hospitāļa ielā. Var droši teikt, ka divu kolektīvu dalībnieku tikšanās un kopīgos pasākumos radoši aizvadītās stundas devušas impulsu jauniem meklējumiem un izpausmēm fotomākslā.

Rīta cēliens Liepājā atbraukušajiem ciemiņiem, kuru pulkā bija arī starptautiskais fotomākslinieks Valdis Brauns, negaidīti sākās ar vairāku fotoizstāžu apmeklējumu. Viņiem bija iespēja aplūkot gan liepājnieces Irinas Tīres (AFIAP) fotogrāfiju un pasteļu izstādi “Tējas istabā” F. Brīvzemnieka ielā, gan fotomākslinieka Ziedoņa Safronova un gleznotājas Gintas Stavrovskas sarūpēto ekspozīciju Latviešu biedrības namā. Liepājas Tautas fotostudijas vadītājs Varis Sants uzsvēra, ka tāpat ļoti saistošs rīdziniekiem izrādījies fotogrāfes Valijas Zanderes darbu izstādes apmeklējums, kura gaitā par mātes radošajām aktivitātēm un tās nenogurstošo darbošanos tumšās laboratorijas sarkanajā gaismā izsmeļoši stāstījusi viņas meita Sanita. Rīdzinieki pēc tam atzinušies, ka nemaz neesot cerējuši Liepājā skatīt tik daudzas saistošas un mākslinieciski atšķirīgas ekspozīcijas. Necerēta bijusi arī iespēja tikties ar dažiem fotogrāfiju autoriem. Vēlāk izstāžu zālēs gūtie iespaidi nostiprināti, fotografējot aizsalušo jūras krastu pie Ziemeļu fortiem, bet pēc tam pulcējoties diskusijā Tautas fotostudijas telpās. Tur sarīkota arī Liepājas un Rīgas fotomākslinieku darbu ekspresekspozīcija un videofilmu izrāde par fotokolektīvu radošo darbību.

Tikšanās nobeigumā Varis Sants rīdziniekus aicinājis doties sev līdzi uz Aizputi, kur Jolantas Bergas vadītajā un nesen izremontētajā Novadpētniecības muzejā izvietota Liepājas Tautas fotostudijas veterāna Alfrēda Niedola labāko un starptautiskos konkursos eksponēto darbu izstāde. Tās apskate bijis lielisks punkts interesantās dienas gaitā gūtajiem iespaidiem.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”


Fotoakcijas laikā tapis Jāņa Vecbrāļa humora foto: Varis Sants, zelta zivtiņai jaunu fotoaparātu lūdzot.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz