Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rīko lekciju ciklu par skaistuma etaloniem un neglīto mākslā

Rīko lekciju ciklu par skaistuma etaloniem un neglīto mākslā
Foto: Tatjana Šelajeva
14.03.2017 10:07

liepajniekiem.lv

Liepājas muzejs sadarbībā ar māksliniekiem Jāni un Agnesi Rudzīšiem izstādes “4” ietvaros, kas līdz 23. aprīlim skatāma Liepājas muzeja ekspozīcijā ”Liepāja okupāciju režīmos”, rīko lekciju ciklu par skaistuma etaloniem un neglīto mākslā, informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Zane Goldmane.

23. martā pulksten 13 Liepājas muzeja ekspozīcijā ”Liepāja okupāciju režīmos”, K. Ukstiņa ielā 7/9, notiks pirmā lekcija ”Jaunatklāsmes par skaistuma etaloniem laikmetu griežos no pirmatnējās kultūras līdz mūsdienām”. To vadīs Jānis un Agnese Rudzīši.

Jānis un Agnese ir ne tikai aktīvi savā mākslinieciskajā darbībā, bet arī ar aizrautību radoši domā un diskutē par jauniešu ieinteresētības veicināšanu mākslas pasaulē.

Abi mākslinieki ar saviem ekspresīvi dzīvīgajiem darbiem uzrunā interesentus izstādē ”4”. Jānis Rudzītis, būdams kulturoloģijas pasniedzējs, aicina jauniešus un ikvienu interesentu uz lekcijām un diskusiju par mākslu.

Lekciju cikla rīkotāji norāda, ka visbiežāk mēs dzirdam, ka mākslas darba uzdevums ir iepriecināt, kairināt un sniegt estētisku baudījumu, rosināt uz pārdomām un tiekties būt skaistuma varā. Tomēr tas ir tikai viens no mākslas uzdevumiem.

Kļūdaini ir domāt, ka tikai mūsdienās māksla kļuvusi nesaprotama, ka ne viss ir skaists un gaumīgs. Jau no aizvēstures mūs sasniegušas liecības, ka mākslai tāpat kā monētai vai Mēnesim ir divas puses – skaistā un baisā, tādēļ arī lekciju cikla tēmas ir sadalītas divos pretstatos.

Cikla otrā lekcija būs veltīta tēmai par neglīto mākslā. Norises laiks un datums tiks precizēts.

Lekcijās tiks sniegta viela pārdomām par dotajām tēmām, kā arī veicināta diskusija par vispārzināmām un nezināmām patiesībām, jo mākslas vēsture sevī glabā daudz pretrunīgu atziņu, tādēļ tas ir tik aizraujoši.

Ieeja ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz