Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rīt kinoforuma “Arsenāls” viesi izbaudīs “Ekstrēmo klusumu Liepājā”

Rīt kinoforuma “Arsenāls” viesi izbaudīs “Ekstrēmo klusumu Liepājā”
17.09.2008 12:01

Atslēgvārdi

Rīt, 18.septembrī starptautiskā kinoforuma ”Arsenāls” ietvaros Liepājā ieradīsies ap 40 viesu. Delegācijas dalībnieki ir dažādu valstu režisori, kino eksperti, Arsenāla žūrijas locekļi, kā arī citi ar kino saistīti ļaudis, kas ieradīsies Liepājā, lai iepazītos ar Liepāju un tās kultūrvēsturiskajiem objektiem. Kā jau zināms kinoforuma ”Arsenāls” sauklis šogad ir KLUSUMS, tādēļ arī vizītes sauklis būs ”Ekstrēmais klusums Liepājā”.

Nu jau teju nedēļu, no 12. – 21.septembrim Latvijā norisinās Starptautiskais kinoforums ”Arsenāls”, kurš Rīgā kino mīļiem izrādīs kopumā 111 filmas un šogad, pēc 10 gadu prombūtnes, pateicoties Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldei, atkal ir atgriezies Liepājā. Tā ietvaros no šodienas līdz pat svētdienai (ieskaitot) kinoteātrī ”Balle” tiks izrādītas desmit lieliskas starptautiskā kinoforuma ”Arsenāls” programmu grupas atlasītas filmas.(Ar filmu anotācijām interesentiem iespējams iepazīties mājas lapā – www.kinoballe.lv.)

Bet rīt, 18. septembrī Starptautiskā kinoforuma ”Arsenāls” viesi apciemos Liepāju un izbaudīs ”Ekstrēmo klusumu Liepājā”. Tā laikā lielākais vēstures un kultūrvēsturisko objektu pārzinātājs Liepājā – Gunārs Silakaktiņš iepazīstinās viesus ar pilsētas kultūrvēsturiskajiem objektiem, bet Jūras spēku kara kuģis ”Tālivaldis” starptautiskā kinoforuma ”Arsenāls” viesus izvizinās līdz pat Karostai, kur tiem būs iespēja apskatīs Baltijas Ūdenslīdēju Mācību centru. Tālāk kinofroruma ”Arsenāls” viesu ceļš vedīs Kultūras un informācijas centra K@2 virzienā, kur būs iespēja noskatīties pirmo arhīvos atrasto latviešu kino – 1910.gadā Aleksandra Stankes uzņemto dokumentālo materiālu ”Krievijas imperatora Nikolaja II viesošanās Rīgā”. Zīmīgi, ka Nikolajs II viesojies Liepājā pat divas reizes – liekot pamatakmeni, kā arī atklājot Svētā Nikolaja pareizticīgo Jūras Katedrāli 1903.gadā. Pēc kino baudīšanas Arsenāla viesi dosies uz Ziemeļu fortiem, kur ļausies Liepājas vējiem, bet vēlāk Karostas cietuma kamerās viens ar otru mēģinās sazināties izmantojot Morzes ābeces palīdzību.

Informācija tapusi sadarbībā ar kinoforuma ”Arsenāls” koordinatori Liepājā Annu Šēferi.

Anda Birkenberga,
Liepājas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz