Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Rucavietis” pošas jubilejai

“Rucavietis” pošas jubilejai
28.10.2008 07:04

Pašlaik tautas deju kolektīva “Rucavietis” dalībnieki tiekas biežāk nekā ierasts, jo ir jāpielaiko tērpi un mēģinājumos jānoslīpē deju soļi vai jāpagūst vēl iemācīties kādu jaunu danci. Tas viss tāpēc, ka sestdien pulksten 15 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks TDA “Rucavietis” 55 gadu jubilejas koncerts.

“Uzstāsies tautas deju ansambļa “Rucavietis” jauniešu un vidējās paaudzes kolektīvs. Programmu vadīs folkloras kopa “Atštaukas”, pie kuras esam bieži viesi sarīkojumos,” pastāstīja ansambļa vadītāja Olita Laiveniece. Viņa priecājas, ka atšķirībā no iepriekšējiem četriem gadiem šogad ansamblī pieteikušies daudz jaunu dalībnieku, no kuriem vairāki ir tādi, kas dejojuši kādā citā kolektīvā vai pirmo reizi tikai sāk mācīties latviešu dejas. “Man ir prieks, ka šie cilvēki paliek “Rucavietī” un to uzskata par savām otrajām mājām,” ir gandarīta O.Laiveniece, kurai kopā ar repetitori Sandru Blumbahu jaunie ir jāmāca, lai arī viņi savu varēšanu varētu parādīt jubilejas koncertā. 

“Jubilejas programma veidota tā, lai atsauktu atmiņā aizgājušos Dziesmu un deju svētkus un lai parādītu dejas, kas pašiem dalībniekiem visvairāk patīk, kuras ir dejotas iepriekšējās “Rucavieša” jubilejas reizēs un kuras, domājams, dejos arī turpmāk,” koncerta programmu ieskicēja O.Laiveniece. Skatītāji redzēs senas dejas, piemēram, “Es mācēju danci vest”, ko 1969.gadā radījis Uldis Žagata. Būs arī tematiskās dejas, tādas, kas saistītas ar jūru, kā “Ventiņu kadriļa”, “Jūrā eimu”. Būs arī sižetiskās dejas, teiksim, “Pieci vilki kazu rāja”.

O.Laiveniece uz koncertu aicina arī bijušos ansambļa dejotājus. Tie, kuriem ir vēlēšanās, var pievienoties ballē, līdz piektdienai piesakoties pa tālruni 26493966, 29876391 vai 26205256.  

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Tautas deju ansambļa “Rucavietis” jaunās dalībnieces vadītājas Olitas Laivenieces vadībā pielaiko tērpus, kuros uzstāsies svētku koncertā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz