Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sākusies pieteikšanās tautas deju festivālam “Aprīļa pilieni”

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvus līdz šā gada 15. martam pieteikties dalībai tautas deju festivālā “Aprīļa pilieni”, kas norisināsies 20. aprīlī Liepājā.

Sākusies pieteikšanās tautas deju festivālam “Aprīļa pilieni”
Foto: Ruslans Šuļga
23.02.2024 12:43

liepajniekiem.lv

Deju kolektīvi, kuri vēlas piedalīties tautas deju festivālā, aicināti iepazīties ar nolikumu un līdz 15. martam aizpildīt elektronisko pieteikuma anketu Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra mājaslapā.

Festivāls “Aprīļa pilieni” ar nelielām pauzēm norisinās jau otro gadu desmitu un ir iecienīts Latvijas dejotāju vidū.

Idejas autore, vidējās paaudzes deju kolektīva “Kvēle” vadītāja Ingrīda Lūka ieskicē festivāla dienas norisi: “Dejotāji ir aktīvi, atraktīvi un enerģiski cilvēki, tāpēc diena iesāksies ar sportiskām aktivitātēm – boulinga sacensībām. Tajās kolektīvi varēs parādīt savu azartu un komandas garu, bet līdzjutēji – izpaust savu radošumu. Tālāk būs mēģinājumi, bet dienu noslēgsim ar koncertu Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē.”

I. Lūka pastāstīja, ka koncertam katrs kolektīvs aicināts pieteikt četras dejas, no kurām viena humoristiska rakstura vai cittautu deja.

Rīkotāji no pieteiktajām dejām izvēlēsies trīs, ko, ņemot vērā piedāvāto repertuāru, iekļaus koncerta programmā. Detalizētu informāciju var iegūt, izlasot nolikumu.

Tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni” radīts, lai stiprinātu Dziesmu un deju svētku tradīciju, popularizējot latviešu tautas deju un skatuviskās dejas žanru, pulcējot vienkopus Latvijas deju kolektīvus un veicinot to vadītāju pieredzes apmaiņu un sadarbību, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz