Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Skandi Motors” Liepājas autosalonā atklāj fotoizstādi

“Skandi Motors” Liepājas autosalonā atklāj fotoizstādi
22.01.2013 12:16

Atslēgvārdi

Izstādi veido fotogrāfa Artūra Lapiņa darbi, kas galvenokārt tapuši 2007. — 2011. gados, autoram piedaloties starptautiskajos fotoplenēros “Dzintara brīze”, kā arī citu fotoprojektu laikā, portālu informē autosalona filiāles vadītājs Uģis Deķeris.

Fotogrāfijas galvenokārt uzņemtas brīvā dabā – jūrmalā, līdztekus sievietes aprisēm fiksējot Latvijas ainavas elementus. Kompozīcijās līdzsvarots tumšais un nereti draudīgais dabas formu robustums, tam pretnostatot cilvēka figūras trauslumu un vieglumu.

Darbu kopēšanai izvēlētajā cianotipijas tehnikā* attēlu veido dažādas intensitātes Prūsijas zilais tonis, kas arī nosaka to specifisko tonalitāti.

Līdzsvars – formas harmonijas un perfekcijas meklējumi, darbu kopēšanai izmantojot vienu no alternatīvās fotogrāfijas veidiem – cianotipiju, norāda izstādes organizatori.

Izstāde būs apskatāma līdz 16. februārim.

“Skandi Motors” salona darba laiks: darba dienās 8:00-18:00, sestdienās 9:00-16:00, svētdienās slēgts.

*Cianotipija (cyan – no grieķu valodas “tumši zila viela”) ir viena no t.s. alternatīvajām (ne-sudraba) fotogrāfijas drukas tehnikām. Pirmās cianotipijas angļu astronoms Džons Heršels ieguva 1842. gada vasarā. Atklājums sekoja Henrija Talbota 1839. gada paziņojumam par sudraba procesa izgudrošanu un sākotnēji paredzēts t.s. fotogrammu jeb kontaktkopiju veidošanai. Līdz pat 20. gadsimta vidum cianotipiju līdztekus citiem līdzīgiem reprogrāfijas procesiem arhitekti un inženieri izmantoja uz pauspapīra zīmētu rasējumu pavairošanai. Izstādē skatāmajos darbos intensīvi zilais tonis izmantots kā vienojošs, māksliniecisks paņēmiens.

Publikācijas foto

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz