Pirmdiena, 20. maijs Venta, Salvis, Selva
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šogad jau sesto reizi notiks Karostas festivāls, tēma – “Otra iespēja”

Šogad Karostas festivāla mākslinieki aicināti mākslas darbus veidot no otrreiz lietojamiem materiāliem, tā vēršot sabiedrības uzmanību uz ilgtspējīgas attīstības izaicinājumiem un ekoloģiski draudzīgiem risinājumiem, piemēram, ekoloģiski draudzīgu mākslu, kas ir harmonijā ar dabu.

Šogad jau sesto reizi notiks Karostas festivāls, tēma – “Otra iespēja”
Foto: Jānis Vecbrālis
09.05.2024 09:31

liepajniekiem.lv

Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte informē, ka festivāls norisināsies no 1. līdz 9. jūnijam.

Tas norisināsies Redanā, Karostas cietumā, Karostas Arsenālā, Atmodas dārzā un Karostas bērnu dienas centrā “Cerība bērniem”.

Festivāla ieskaņas pasākumi notiks 1. un 2. jūnijā Atmodas dārzā.

8. jūnijā Karostā būs ekskursijas ar ekskursiju vilcieniņu gida vadībā, ko piedāvās “Libau Train”.

Ekskursiju laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta mākslas objektiem, kas Karostā radīti iepriekšējo Karostas festivālu laikā. Ekskursiju sākums pie Karostas cietuma pulksten 14 un 14.30.

Karostas festivāla mākslas darbu atklāšana sāksies Karostas cietumā 8. jūnijā pulksten 15. Karostas cietumā varēs apskatīt darbus, ko radījušas Klara Kabrera un Monta Krafte.

M. Krafte līdz šim bijusi un joprojām ir Karostas festivāla rīkotāja, bet saka:

“Es jau no paša sākuma zināju, ka gribēšu reiz pati piedalīties kā māksliniece.”

No Karostas cietuma startēs atklāšanas vilciens, kas tālāk dosies uz bērnu dienas centru “Cerība bērniem”, kur tiks atklāts itāļu mākslinieces Danielas Nasoni lielformāta gleznojums.

Tālāk vilciens dosies uz Atmodas dārzu, kur tiks atklāts Karostas mākslinieka Element-ton gleznojums, un pēc tam uz Redanu, kur pulksten 18 sāksies Liepājas Leļļu teātra izrāde “Ahilleja papēdis”.

Redana “mākslas galeriju” šogad papildinās Andra Kreicburga, Lāsmas Gailītes un Agritas Cimermanes darbi, kā arī Liepājas un Dienvidkurzemes jauniešu veidotie “Kukaiņi un putni”.

Lielformāta darbu Redanā izstādīs “Liepājas RAS”, kas šogad ir festivāla sadarbības partneris.

Programmas turpinājumā Redanā notiks dažādas performances un interaktīvas darbnīcas, būs iespējams piedalīties vides izglītības spēlēs.

Pulksten 20 Redanā sāksies Mika Dukura koncerts. Vakara noslēgumā notiks ballīte un ugunsšovs, ko piedāvās Dj Roadchanger un Andris Kreicburgs.

Festivāla noslēgumā, 9. jūnijā, Karostā notiks koncerts “Miers”, kas būs veltīts desmitgadei kopš Ukrainas ļaudis cīnās pret Krievijas agresiju.

Akustiskais koncerts notiks Karostas Arsenālā. Milzīgajā, tumšajā ēkā ir unikāla akustika. Spēcīga skaņa tur skan kā baiss troksnis, savukārt maigāka melodija pastiprinās un piepilda brīnišķīgām skaņām ne tikai telpu, bet arī apkārt esošo Karostas mežu un kāpu pļavas.

Koncerta vieta apmeklētājiem raisīs asociācijas ar patvertni, slepenu patvērumu kara laikā. Koncerts notiks tumsā. Mākslinieki tiks izgaismoti ar svecēm un lukturīšiem.

Tieši Karostas Arsenāls ar savu neparasto akustiku iedvesmoja diriģenti Rasu Gelgotieni un mūziķus izveidot Ukrainai veltītu koncerta programmu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz