Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šogad notiks vairāki starptautiski kultūras un izklaides festivāli

Šogad notiks vairāki starptautiski kultūras un izklaides festivāli
26.01.2011 13:30

Atslēgvārdi

Liepājas Kultūras pārvalde ir apkopojusi informāciju par lielākajiem mūzikas un mākslas festivāliem, kas šogad notiks Liepājā. Tie būs gan festivāli ar labām un stabilām tradīcijām, gan jaunas iniciatīvas, kas varētu būt vilinošas apmeklētājiem no Latvijas un ārvalstīm.

Jau šobrīd informācija par lielākajiem festivāliem un citiem kultūras pasākumiem Liepājā 2011. gadā ir pieejama ikvienam interesentam mājas lapā: www.liepajaskultura.lv.

Marts tradicionāli ir arī Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla mēnesis. No 9.-13. martam Liepājas simfoniskais orķestris sarūpējis krāšņu koncertprogrammu ar izcilu mākslinieku uzstāšanos Liepājas teātrī.

Martā ar Liepājas himnas vārdiem ”Pilsētā, kurā piedzimst vējš” tiks svinēta Liepājas 386. dzimšanas diena. Kā ik gadus 18. martā notiks liepājnieku sveikšana pasākumā ”Goda un Gada liepājnieks”, savukārt 19. martā Liepājas Olimpiskajā centrā notiks vērienīgs dzimšanas dienas koncerts/balle ar slavenu Latvijas mūziķu piedalīšanos.

20., 21. un 22. maijā Liepājā jau 9. reizi notiks tradicionālās kultūras viens no vērienīgākajiem festivāliem Latvijā – ”Līvas tirgus”. Šogad tas pulcēs ne vien amatniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm, bet arī lieliskas etno mūzikas grupas. Festivāla ietvaros notiks amatnieku, tradicionālās kultūras un latviešu jauno dizaineru nometnes, kurās meistari un mākslinieki ne vien dalīsies pieredzē savā starpā, bet savos knifos un meistarstiķos ļaus ielūkoties arī festivāla apmeklētājiem.

3. un 4. jūnijā Liepājā notiks Bērnu un ģimenes festivāls ”Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”. Nu jau trešo gadu Lielmutis Fricis un Lielmute Marta pulcēs savus draugus – bērnus ar mammām, tētiem un vecvecākiem uz kārtīgu sadziedāšanos un sadejošanos. Šogad Liepājas novada skolēnu kori dziedās Imanta Kalniņa dziesmas un svinēs komponista jubileju.

9. jūlijā Liepājā tiks svinēti Jūras svētki, kas tradicionāli notiek kuģu tuvumā – Liepājas promenādē. Kuģīši ar krāsainiem karodziņiem, Neptūns ar savu svītu, dziesmas un dejas par un ap jūru ne tikai latviešu, bet arī citu Liepājā pārstāvēto tautību valodās un deju soļos.

Jūras svētku ietvaros notiks jau 5. starptautiskais ielu teātru festivāls ”Zeme. Debess. Jūra”, kurš aizsāksies 8. jūlijā Rožu laukumā. Neiztrūkstošs būs arī Starptautiskais glezniecības plenērs, kas ik gadu Liepājā pulcē māksliniekus no dažādām valstīm. Mākslinieki gleznās atstāj pilsētā tvertus mirkļus, kas priecē skatītājus izstādēs līdz pat nākamajam plenēram.

22. un 23. jūlijā notiks festivāls ”Summer Sound Liepaja 2011”. Tā ir jauna iniciatīva, kas radusies ”Baltic Beach Party” vietā, saglabājot ideju tieši par pludmales festivālu. Uz četrām skatuvēm  – pludmales un parka teritorijā Kūrmājas prospekta galā – muzicēs pašmāju un ārzemju mūzikas mākslinieki.

12., 13. un 14. augustā līdzīgi domājošos vienkopus pulcēs ”Fontaine festivāls”. Organizētāji turpinās attīstīt iepriekšējo gadu ieceres un uz Liepāju aicinās alternatīvās mūzikas cienītājus. Uz četrās skatuvēm kāps pašmāju un ārvalstu muzikālās apvienības, kā arī jaunās grupas.

No 26. līdz 28. augustam Liepājā notiks ātruma festivāls ”Kurzemes rallijs”. Liepājā atkal rūks! Atraktīvs, interesants un pārsteigumu pilns pilsētas ātruma posms, amatieru sacensības, ātruma laivu spēkošanās pilsētas kanālā – apbalvošanas emocijas uz lielās skatuves promenādē, dejas un lustes līdz rītam! Festivāla kultūras sadaļu veidos jau pirms vairākiem gadiem Liepājā novērtētā akcija ”Akti naktī”.

No 10. līdz 24. septembrim Liepājā notiks 10. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls. Arī šogad festivāla koncertos klausītājiem būs iespēja baudīt gan latviešu, gan ārvalstu komponistu sacerējumus izcilu ērģelnieku sniegumā. Tā kā šis ir jubilejas gads, tad festivāla apmeklētājiem tiek solīti arī citi pārsteigumi.

Liepāja šogad pie sevis pulcēs daudzus starptautiskus un pašmāju māksliniekus, kas priecēs gan liepājniekus, gan viesus, kas laipni aicināti jau šobrīd plānot savas brīvā laika pavadīšanas iespējas un savlaicīgi rezervēt naktsmītnes skaistajās un viesmīlīgajās Liepājas viesnīcās.

Krista Kalnarāja,
LPPI ”Kultūras pārvalde” attīstības projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz