Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Spēlfilmas “Bedre” radošā komanda aicina skatītājus ar ziedojumiem atbalstīt kinolenti cīņā par “Oskara” balvu

Latvija 14.reizi izvirzījusi filmu, kas pretendēs uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai “Oskars” kategorijā “Labākā ārzemju filma”, un ceļā pretī balvai devusies režisores Daces Pūces spēfilma “Bedre”, bet, lai filma tiktu pamanīta, ir nepieciešami vismaz 70 000 eiro, tāpēc filmas radošā komanda aicina skatītājus atbalstīt filmu, ziedojot vietnē “Go Fund Me”.

Spēlfilmas “Bedre” radošā komanda aicina skatītājus ar ziedojumiem atbalstīt kinolenti cīņā par “Oskara” balvu
Damiru Onacki galvenajai lomai Dace Pūce izvēlējās acu skatiena dēļ, domājot par filmas tuvplāniem. (Foto: Publicitātes)
12.11.2021 14:54

LETA

Atslēgvārdi

Kā aģentūru LETA informēja filmas veidotāju pārstāve Nadīna Erdmane, pirmajam kampaņas posmam nepieciešami 10 000 eiro, kurus “Bedres” komanda aicina ziedot kampaņā. Šo atbalstu paredzēts ieguldīt filmas izrādīšanas seansos ASV kinoakadēmijas locekļiem, decembra sākumā klātienē Losandželosā vai Ņujorkā, kā arī publicitātes aktivitātēm, kas saistītas ar šiem seansiem. Paredzēts, ka to nodrošinās profesionāls Holivudas filmu publicists.

Pūce norādīja, ka filma ir tapusi četrus gadus un ir radīta lieliem ekrāniem, jo, viņas ieskatā, tikai tajā brīdī kinolente kļūst par pilnvērtīgu mākslas darbu un vispilnīgāk uzrunā skatītāju. Tādēļ, lai cīnītos par “Oskaru”, ir nepieciešami šie klātienes seansi, kuros uzrunāt ASV Kinoakadēmijas locekļus.

“Mums ir svarīgi, lai šī gada labākā Latvijas filma tiktu pamanīta starp vairāk nekā 100 pasaules valstu filmām, un mēs ceram nonākt līdz prestižajai “Oskara” balvai, tādējādi skandinot Latvijas vārdu visā pasaulē. Lūdzam atbalstīt filmas kampaņu, lai varam godam pārstāvēt filmas ceļu uz “Oskaru” un jau esam ļoti pateicīgi par ikviena sniegto atbalstu,” pauda Pūce.

Kampaņu jau atbalsta Nacionālais kino centrs (NKC), Kultūras ministrija, Ārlietu ministrija un privāti atbalstītāji gan Latvijā, gan ASV.

Erdmane norādīja, ka pēc rakstnieces, Literatūras gada balvas laureātes Janas Egles stāstu motīviem tapusī filma stāsta par desmitgadīgo Markusu, kuram jāpielāgojas jaunai dzīvei laukos pie omes. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni Emīliju ciema iedzīvotāji uz zēnu sāk lūkoties ar neiecietību un aizdomām, līdz nejaušības rezultātā Markuss patvērumu un draudzību rod pie noslēpumainā vientuļnieka jūrnieka, kurš dzīvo meža nomalē. Filma skar vairākas mūsdienās aktuālas tēmas – bērni, kas aug bez vecākiem un saskaras ar emocionālu vardarbību, savstarpēja iecietība, atvērtība pret citādo.

“Bedre” nominēta astoņās nacionālās kinobalvas “Lielais Kristaps” kategorijās, kā arī piedalījusies un guvusi atzinību vairākos starptautiskos festivālos: “Melnās naktis” Igaunijā, “Nordische Filmtage Lubeck” Vācijā, XVII Starptautiskajā kinofestivālā “Baltijas debijas” Krievijā, Labāko krāsu korekciju mākslinieku festivālā Maskavā, Santabaras Starptautiskajā filmu festivālā ASV, Jeonju Starptautiskajā filmu festivālā Dienvidkorejā un citviet.

Filma iekļauta Šanhajas filmu festivāla programmā “Spectrum: Alternatives” līdzās filmām no Austrijas, Beļģijas, Filipīnām, Francijas, Indijas, Irānas, Kanādas, Krievijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Somijas, Spānijas un Turcijas.

Arī patlaban filma “Bedre” turpina festivālu gaitas un pašreiz kinolente piedalās “Noordelijk Film Festival” Nīderlandē, savukārt decembrī būs skatāma “The Rabat Authors Film Festival” Marokā.

Filmas radošo komandu veido Pūce, operators Gatis Grīnbergs, māksliniece Laura Dišlere, montāžas režisors Jussi Rautaniemi, producentes Kristele Pudane un Elīna Jozauska. Filmas mūzikas autors ir Valters Pūce, mūzikas miksu veidojis Normunds Šnē, skaņu režisors ir Varis Kurmiņš.

Mūzikas ierakstā piedalījušies “Sinfonietta Rīga” mūziķi un Rīgas Doma zēnu koris Mārtiņa Klišāna vadībā. Filmā skan arī dāņu komponistes Cecīlijas Noeras skaņdarbs “Ouvre”. Filma tapusi ar NKC finansiālu atbalstu. Latvijā to izplata kinoprojekts “Spektrs”, izplatītājs ārvalstīs – “TVCO”.

Tiesības izrādīt filmu Eiropas valstīs iegādājusies starptautiskā televīzijas un interneta platformu grupa “HBO Europe” un Vācijas lielākais un senākais filmu izplatītājs “Arsenal Filmverleih GmbH”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz