Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Spēlfilmas “Nemierīgie prāti” komanda pirms pirmizrādes Liepājā atklāj interesantākās filmēšanas vietas

Jau trešdien, 11. maijā, Liepājas kinoteātrī “Cinamon Balle”, viesojoties filmas radošajai komandai, pirmizrādi piedzīvos spēlfilma “Nemierīgie prāti” – stāsts par brāļiem, draudzību un smalko robežu starp māksliniecisku trakulību un psihoemocionālajiem traucējumiem, informē filmas komunikācijas koordinatore Alise Podniece.

Spēlfilmas “Nemierīgie prāti” komanda pirms pirmizrādes Liepājā atklāj interesantākās filmēšanas vietas
Foto: Publicitātes
10.05.2022 11:24

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Psihodēliskā drāma ar melnās komēdijas elementiem stāsta par brāļiem – māksliniekiem Robertu (Toms Auniņš) un Mārtiņu (Mārcis Lācis), kuri gatavojas savai līdz šim lielākajai personālizstādei.

Lai smeltos radošo iedvesmu, Mārtiņš uz deviņām dienām ieslēdzas pašuzbūvētā “melnā kubā”. Iznākot ārā, sākas notikumu karuselis. Negulētas naktis un bohēmiskais dzīvesveids brāļus ierauj dīvainā ceļojumā – gan Baltijas jūras dzelmē, gan cietumā un psihoneiroloģiskajā slimnīcā, gan aizved tālu uz ziemeļiem pie sāmu šamaņiem.

Filmas veidotāji ir trīs brāļi – Raitis, Lauris un Mārcis Ābeles, kas savu pilnmetrāžas veikumu sauc par “Liepājas filmu”, jo tās tapšanā piedalījušies ap 150 liepājnieku.

Liepājā filma uzņemta bijušajā “Liepājas metalurgā”, vecajā bērnu ratiņu rūpnīcā, cara laika kuģu remontdarbnīcā, akvatorijā, Karostā, koncertzālē “Lielais dzintars”, promenādē, Liepājas Olimpiskā centra SPA un boksa zālē. “Savā ziņā var teikt, ka “Nemierīgie Prāti” ir Liepājas filma,” saka viens no filmas režisoriem Raitis Ābele.

“Aptuveni 70% no filmas mēs uzņēmām Liepājā. Gan jūras klātbūtnes, gan unikālās arhitektūras, gan cilvēku dēļ filmā jūtama īpaša atmosfēra. Osta man vienmēr ir likusies tāda nedaudz mistiska vide, jo it kā tepat blakus, taču tajā pašā laikā – kaut kas no tālienes, kas pēc mirkļa jau dosies prom. Šo sajūtu arī mēģinājām noķert filmā. Taču pati filma ir kā tāds psihoterapijas seanss – pašam paskatīties, vai tu esi tas mierīgais vai nemierīgais prāts,” turpina R. Ābele.

“Mūsu vecāki nāk no Saldus, taču bērnībā daudz laika pavadījām Jūrmalciemā pie tēta krustmātes Olitas. Tāpēc Liepāju izjūtam kā sev tuvu un radniecisku vidi. Brālēni dzīvo tepat, Liepājā, un jāsaka, ka viņi sevī iemieso “nemierīgos prātus” tā, ka mums ir jāspēj turēt līdzi,” ar humoru saka otrs režisors Lauris Ābele.

Brāļus filmā atveido aktieri Toms Auniņš un Mārcis Lācis, mākslas mecenātu – Juris Žagars. Galvenajās sieviešu lomās aktrises Dārta Daneviča, performanču māksliniece Daniela Vētra, Marija Skangale un citi. 

Filmas ”Nemierīgie prāti” režisori un scenārija autori ir Lauris un Raitis Ābeles, operators Mārcis Ābele, montāžas režisors Armands Začs, producenti Raitis Ābele, Kristele Pudane, Roberts Vinovskis, galvenā māksliniece Zanda Zeidaka. 

Filma tapusi “Tritone Studio”, izplata kinoprojekts “Spektrs”.

“Nemierīgie prāti” kinoteātros visā Latvijā skatāma no 28. aprīļa.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz