Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautas mākslas un kultūras centrs spiests paretināt pasākumu afišu

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs (TMKC) atcēlis vai pārcēlis uz tuvāko nākotni vairākus no oktobrī ieplānotajiem sarīkojumiem, tai skaitā koncertzālē ”Lielais dzintars” iecerēto Imanta Kalniņa mīlas dziesmu koncertu ”Es mīlu Tevi”.

Tautas mākslas un kultūras centrs spiests paretināt pasākumu afišu
Foto: Publicitātes
18.10.2021 06:00

Ligita Kupčus-Apēna

"Kurzemes Vārds"

Izmaiņas oktobra kultūras pasākumu afišā ieviestas saskaņā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un noteiktajiem ierobežojumiem, paskaidro TMKC pārstāve Iveta Štelmahere.

15. oktobrī Liepājas Latviešu biedrības nama kamerzālē ieplānotā bērnu teātra pirmizrāde ”Raganas trīs noslēpumi” ir pārcelta uz nākamā gada janvāri. Informācija par konkrētu datumu sekos pēc ārkārtējās situācijas beigām, norāda I. Štelmahere.

23. oktobrī Olimpiskā centra Rožu zālē plānotais tautas deju koncerts ”Rudens nāca sētiņā” ir atcelts pavisam, tāpēc nopirktās biļetes ir nododamas biļešu iegādes vietā.

Atcelts arī 30. oktobrī Latviešu biedrības nama lielajā zālē paredzētais jauktā kora ”Lauma” 35 gadu jubilejas bezmaksas koncerts ”Skaistākās dziesmas”.

Savukārt 31. oktobrī koncertzālē ”Lielais dzintars” un 1. novembrī Rīgas Latviešu biedrības namā iecerētais I. Kalniņa mīlas dziesmu koncerts ”Es mīlu Tevi” pārcelts uz 2022. gada 12. februāri Rīgā un 13. februāri Liepājā. Iegādātās biļetes derīgas uz pārceltajiem datumiem vai nododamas biļešu iegādes vietā.

Vienīgais šī mēneša notikums, ko varēts atstāt, ir 30. oktobrī galerijas ”Romas dārzs” Berči zālē iecerētais izglītojošais pasākums ar tautasdziesmām un rokdarbu demonstrējumiem ”Audz, māsiņ, dari pūru”, kur folkloras kopa ”Vēlava”, svinot savu 21. dzimšanas dienu, kopā ar tautas lietišķās mākslas studiju ”Kursa” stāstīs par meitas pūra darināšanu, izrādīs gan studijas dalībnieču veidotos rokdarbus, gan folkloras kopas dalībnieču un viņu senču darinājumus.

Plānots, ka pasākumu muzikāli caurvīs tēmai atbilstošas latviešu tautasdziesmas. Ieeja pasākumā ir bez maksas, taču būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

TMKC direktore Baiba Kļava neslēpj, ka sirds vairāk sāp ne par tiem, kas netiks uz pasākumu, bet gan par tiem, kuri bija gatavojušies un pasākumu rīkoja – kolektīvu dalībniekiem un vadītājiem.

”Viņi ir nostādīti fakta priekšā, ka savas sagatavotās programmas tā arī rādīt nevarēs. Šis darbs jau ir tāds, ka ir nepieciešama atgriezeniskā saite, lai būtu gandarījums par padarīto.

Šobrīd cilvēki vairāk jūtas izdeguši no tā, ka nesaņem atpakaļ tās labās emocijas, ko varēja sniegt citiem,” noskaņojumu ieskicē B. Kļava.

”Šobrīd notiek budžeta plānošana, taču, vai mūsu iecerētais notiks, nezinām. Mūsu tālākais mērķis ir 2023. gada Vispārējie dziesmu un deju svētki. Valsts institūcijas mums dod koprepertuāru, lēnām diriģenti un deju kolektīvi sāk strādāt. Tā ka cerība uz priekšu mums ir.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz