Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sporta anekdotes Andžila Remesa jaunākajā grāmatā

Izdevniecībā ”Latvijas mediji” klajā nākusi sporta žurnālista un publicista Andžila Remesa jaunākā grāmata ”Sporta smaidi un grimases”. Uz šīs nozares ļaudīm autors palūkojies no humora puses, atklājot kuriozus, par kuriem sporta aprindās vēl ilgi valodo un pasmaida, bet kuri daža laba notikuma dalībniekam sejā ievelk grimases.

Sporta anekdotes Andžila Remesa jaunākajā grāmatā
Foto: Egons Zīverts
06.10.2021 06:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Ievadtekstā autors pastāsta, ka grāmatas krusttēvs ir rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs. ”Pamanījis, ka manā dzīvoklī ir gan sporta literatūra, gan sporta laikraksti pat no pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem, viņš lika tos pārskatīt un paprātot, no kādām publikācijām iespējams izlobīt kuriozus, komiskus, savdabīgus vai neparastus atgadījumus,” A. Remess atklāj, kas pamudinājis ķerties pie darba, turklāt, – ”kā lai atsaka pašam Hānbergam?”

”Kad man labpatika, šķirstīju cauri, meklēju, kādus gadījumus var apspēlēt. Tie visi ir fakti, ne mani izdomājumi. Tikai mazliet apgleznoti, lai būtu interesantāki, jautrāki,” saka autors, ar smaidu piebilstot, ka vismaz mēģinājis to darīt. ”Vai tas izdodas vai nē, tā ir cita lieta.” Tāpat grāmatā autors dalījies ar paša piedzīvoto no sporta dzīves Liepājā.

Pārlapojot iespieddarbu, redzams, ka stāstu varoņi ir arī sportā zināmas personības, piemēram, Inese Jaunzeme, Renāte Lāce, Ādolfs Liepaskalns, Lilita Gērika-Auziņa, Alfons Bērziņš, Alberts Zvejnieks u.c. A. Remess gan norāda: ”Es neskatījos, kura sporta personība ir spilgta vai nav. Es meklēju atgadījumus, par kuriem var pasmaidīt vai padramatizēt.”

Grāmatas noformējumā izmantotas fotogrāfijas no Latvijas Sporta muzeja un A. Remesa privātā arhīva.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz