Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Starptautiskā digitālās mākslas izstādē pēta cilvēka, dabas un tehnoloģiju mijiedarbību

Starptautiskā digitālās mākslas izstādē pēta cilvēka, dabas un tehnoloģiju mijiedarbību
Foto: Egons Zīverts
13.11.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Galerijā “Romas dārzs” apmeklētājiem šobrīd atvērts jauns izremontēts pagrabs, kura pirmie apdzīvotāji ir mediju mākslinieki. Starptautiska digitālās mākslas izstāde “Plastiskā daba” sapulcējusi Liepājā sešpadsmit māksliniekus no Latvijas, Lietuvas, Vācijas un Nīderlandes.

Izstāde izveidota 11. starptautiskās jauno mediju mākslas nedēļas laikā, to rīko biedrība “ASTE. Art. Science. Technology. Education” sadarbībā ar Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju.

Fotogrāfijās, video, animācijās, virtuālajā realitātē un imersīvās skaņu ainavās mākslinieki pētījuši cilvēka, dabas un tehnoloģiju mijiedarbību.

“Mākslinieki bija aicināti attēlot cilvēka un dabas attiecības,” stāsta izstādes kuratore un māksliniece Anna Priedola. “Uzdevām jautājumus, vai tomēr nav jāiet mākslīgās attīstības virzienā, ja mēs pieņemam, ka vardarbība vai vienaldzība cilvēkiem ir dabiskas īpašības. Daudzi mākslinieki ir risinājuši dabiskās vides saglabāšanas jautājumus.”

Jauno mediju mākslinieku darbu izstāde skatāma līdz 24.novembrim. Taču jaunatvērtajā pagrabā mākslas galerija un izstāžu telpas turpmāk nav plānotas, pastāsta galerijas vadītājas asistente Ieva Dzintare. “Šī bija sadarbība ar Liepājas Universitāti – pop-up projekts, jo viņi meklēja sev jumtu virs galvas. Kad beigsies izstāde, šīs telpas būs apakšīrniekiem. Mākslas galerijai ir mūsu telpas, kas ir gana plašas,” viņa norāda.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz