Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Suitu zeķu raibumā

Suitu zeķu raibumā
Foto: Egons Zīverts
07.04.2017 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

To, ka suitu sievām ir ne tikai izcili skanīgas balsis, bet arī neparasti koši rakstainas zeķes, varēja pārliecināties ikviens, kurš bija atnācis uz Liepājas muzeju, kur notika Kurzemes tautas tērpu ekspertes Lias Monas Ģibietes grāmatas “Suitu rakstainās zeķes” atvēršanas pasākums.

Šī grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, un tā ir ne tikai L. M. Ģibietes pētījums par neparastā Kurzemes novada adītajām zeķēm, bet ietver arī suitu zeķu rakstu kolekciju. Tā sadalīta četrās rakstu grupās. Uz sarīkojumu bija ieradušās daudzas rokdarbnieces, adītājas no Liepājas tautas lietišķās mākslas studijām, kā arī Alsungas un Kuldīgas muzeju vadītājas, kas sniedza atbalstu grāmatas tapšanā. Izdevumā “Suitu rakstainās zeķes” aprakstītas un pētītas ne tikai zeķes, bet tikpat košās štrimpas – zeķes bez pēdas daļas. Suitenieču adītajām zeķēm raksturīgas ne tikai košas krāsas, bet arī pieci dažādu krāsu diegi, kas tiek izmantoti adot. Kā teica grāmatas autore: “Piecu krāsu diegus vienā zeķē savaldīt spēj tikai tiešām laba adītāja!” Bet, tā kā nu raksti vienuviet apkopoti, droši vien ne vienai vien adītājai būs kāre sevi apliecināt un kādu no tiem uzdarināt. 

Lia Mona Ģibiete pauda neviltotu prieku un pārsteigumu par tik lielu sanākušo sveicēju pulku. Pirms ciemiņu cienāšanās ar sklandraušiem un piparmētru tēju, viesi jaunās grāmatas autori pateicībā par paveikto darbu apdāvināja ar ziediem gandrīz tikpat košās krāsās, kādas atrodamas suitu zeķu rakstos.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz