Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Svētku eglīte bērniem

Svētku eglīte bērniem
22.12.2009 07:02

Svētdien 10. vidusskolā norisinājās Ziemassvētku eglītes sarīkojums mazturīgām ģimenēm ar bērniem, kas tapis sadarbībā ar Sarkano Krustu un jaundibināto biedrību “Via Vita”.

Bērnus un viņu vecākus ar rotaļām, dziesmām un dāvanām iepriecināja rūķene Denisa un dziedātājs Edijs Šnipke, kuri pasākumā piedalījās bez atlīdzības.

“Pilsēta šogad nekādas paciņas negatavo. Tomēr es neticu, ka domei nebija līdzekļu. Sēžot siltos kabinetos grūti iedomāties, ka ir vecāki, kas saviem bērniem Ziemassvētkos nevar nopirkt pat čupačupu un cik asaru tāpēc neizraud. Bērnam šis mazais pārsteigums ir svarīgāks par ikdienu,” ar žēlumu stāstīja biedrības “Via Vita” locekle Agnese Zīverte.

Uz svētku eglīti 60 ģimeņu vietā bija sanākušas 30. “Pieļauju, ka ir gripas laiks un tāpēc tāds skaits,” domā Agnese Zīverte. Vecāki noraudzījās, kā mazie ar prieku piedalās visās rūķenes Denisas vadītajās atrakcijās. Bērni labprāt savā starpā dejoja, dziedāja un rotaļājās.

Pasākuma tapšanā vislielāko atbalstu sniedza 10. vidusskolas skolēni un viņu ģimenes, kas sarūpēja mazturīgo ģimeņu bērniem nelielas dāvanu paciņas.

Pagaidām aģentūra ir darbības sākuma posmā, bet janvāra beigās Olimpiskā centra Rožu zālē notiks sarīkojums “Blakus būt”, kas taps sadarbībā ar interešu centru “Pēcskola” un Latvijā pazīstamiem cilvēkiem. “Pasākuma mērķis ir atvērt acis vecākiem. Bērniem pietrūkst mīlestības. Vecākiem vismaz stunda dienā būtu jāvelta saviem bērniem, tam līdzekļu nevajag,” uzsver biedrības dalībniece.

Zaļās birzes centrā “Pēcskola” darbojas aptuveni 100 bērniņu, kuri tur bez maksas apgūst dažādas prasmes. “Pašlaik domei trūkst līdzekļu šā centra saglabāšanai. Tas būtu ārprāts, ja šo centru likvidēs un bērni brīvo laiku kavēs uz ielām. Bērni nav vainīgi, ka ir krīze,” skumji secina pasākuma organizatore. Agnese Zīverte arī pastāstīja, ka centra “Pēcskola” vadītāja Ineta Bišofa pati samaksā telpu elektrības rēķinus.

Februārī biedrībai “Via Vita” Kungu ielā 21 būs pieejamas telpas, kurās tiks savāktas un glabātas cilvēku saziedotās mantas mazturīgajām ģimenēm. Tomēr jau tagad Agnese Zīverte aicina citus palīdzēt. “Ja kāds taisa mājās lielo tīrīšanu un redz, ka ir lietas, kas pašam apnikušas, bet ir pietiekami labā kārtībā, lai tās lietotu citi, tad laipni aicinām zvanīt man pa tālruni 22332339, lai sarunātu, kur lietas nogādāt.”

Dana France,
“Kurzemes Vārds

Dejojot pie Ziemassvētku eglītes kopā ar rūķeni Denisi, bērniem acis burtiski mirdzēja, un, noraugoties viņu smaidīgajās un prieka pilnajās sejiņās, neviļus acīs sariesās asaras.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz