Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Svētku noskaņai, kad pietrūkst saules

Svētku noskaņai, kad pietrūkst saules
25.03.2019 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Šogad Liepājas teātris Starptautisko teātra dienu svin kopā ar saviem skatītājiem. Koncertuzvedumā “Meklējam aktierus!” sastopas tēli no dažādām izrādēm, pat tādām, kuru vairs nav repertuārā. Pirmo reizi šādu koncertuzvedumu kopā ar kolēģiem veidojis Egons Dombrovskis. “Ejam uz to, lai šis koncerts mums un citiem dotu svētku sajūtu,” saka aktieris.

“Es arī nesaprotu, kāpēc pēkšņi tā vajag,” jautāts, kāpēc citu darbu steigā ienācis prātā vēl sarīkot koncertu, smej Egons. Viss sācies tāpēc, ka aktieris pajautājis, kāpēc neviens netaisa Teātra dienas koncertu un svētkus pašiem sev. “Man teica – tad taisi! Atbildēju, ka uztaisīšu arī. Un iekritu.” Sižetu izdomāt bijis grūti. Gribējies, lai ar dzīvo mūziku aktieri var padziedāt, kā nu katrs prot tās dziesmas, kuras pašiem patīk. “Vajadzēja to visu sasiet kopā. Izdomājām, ka sākumā varētu sarasties Liepājas teātra agrāko izrāžu personāži, un tad viņi arī dziedās,” stāsta E. Dombrovskis.

“Teātris nonācis grūtībās. Pārslodzes dēļ aktieri piedraudējuši iesniegt atlūgumus, ja tiks palielināts darba apjoms,” rakstīts Teātra dienas koncerta pieteikumā. Realitāte vai metafora? “Mēs dauzāmies,” saka Egons. “Ļoti daudz darba teātrī – tas ir fakts, bet gribas svētkus, kaut ko neikdienišķāku. Man ļoti patika Ziemassvētku koncerts, likās, ka mēs sagaidījām Jauno gadu uz skatuves. Gribējās kaut ko līdzīgu, dabūt svētku noskaņu šajā ne tik saulainajā laikā.”

Kolēģu atsaucība aktieri priecējot un noņemot lielu daļu uztraukuma. “Mārtiņš Kalita palīdz ar režiju un scenogrāfiju, būs arī video, kas atsauks atmiņā agrāko laiku personāžus. Normunds Kalniņš uzreiz atsaucās ar dziesmu aranžijām. Dziedāsim arī labi zināmas dziesmas, varbūt skatītāji gribēs dziedāt mums līdzi,” spriež E. Dombrovskis.

Koncertuzvedumā piedalās arī Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Armands Kaušelis, Everita Pjata-Gertnere, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Signe Dancīte, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš, Liepājas mūziķi N. Kalniņa vadībā un citi viesi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz