Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Svētku torte Latvijai” – trim kārtām veidota

“Svētku torte Latvijai” – trim kārtām veidota
10.11.2011 07:03

Liepājas Bērnu un jauniešu centrs šogad Latvijas valsts svētkus – 18. novembri – sagaida ar trīs pasākumu ciklu, kurus vieno devīze “Svētku torte manai Latvijai”.

Jau ieejot Olimpiskajā centrā, kurā mājvietu radis Bērnu un jauniešu centrs, var redzēt iespaidīgu, kārtu kārtām veidotu tortes maketu un aplūkot mazo mākslinieku zīmējumus, kas veltīti Latvijai.

Zīmējumu konkursam bija iesniegti 458 darbi ar Latvijai veltītām tortēm no 34 pilsētas izglītības iestādēm. Iesniegtos darbus vērtēja pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule un gleznotāja Ginta Stavrovska. Izstādē aplūkojami vairāk nekā 100 darbu. Konkursa Grand Prix ieguvēja ir pirmsskolas izglītības iestādes “Margrietiņa” piecus gadus vecā audzēkne Valerija Shurihina (skolotāja Rita Vilnīte). Latvijas dzimšanas dienas apsveikuma kartīte izgatavota pēc viņas zīmējuma, tas izmantots arī pasākumu cikla afišā.

Jaunā paaudze ne tikai pauda savu attieksmi pret valstij svarīgajiem notikumiem vizuālās mākslas darbos, bet arī sacentās erudīcijā konkursā “Mana Latvija” ciklā “Aso prātu cīņa”. Tas notika struktūrvienībā “Laumiņa”. Konkursā piedalījās divpadsmit 5. klašu skolēnu komandu no Internātpamatskolas, Katoļu, Centra un 3. pamatskolas, 2., 5., 6., 7., 8., 10., 12. un 15. vidusskolas. Viņu zināšanas vērtēja Valtera bibliotēkas speciāliste Elita Pola un LiepU studentes.

Jautājumi bija par Latvijas ģeogrāfiju, vēsturi, kultūru, notika stafetes un jaunrades darbnīcas, kur bija arī uzdevums – dekorēt svētku kūku un klāt svētku galdu.

Svētku sarīkojumu kulminācija būs 18. novembrī, kad pulksten 16 Olimpiskā centra Rožu zālē notiks BJC dziedošo un dejojošo audzēkņu svētku koncerts.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Bērnu un jauniešu centra mākslinieks Gundars Čiževskis un metodiķe Vineta Bērziņa veido simbolisku svētku torti, ko rotā bērnu zīmējumi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz