Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Talants un aizrautība – atklās Zvaigžņu festivālam veltītu foto izstādi

Piektdien, 25. februārī, pulksten 17 Liepājas koncertzāles ”Lielais dzintars” otrā stāva galerijā tiks atklāta foto izstāde, kas veltīta Liepājas Starptautiskajam zvaigžņu festivālam, ko tradicionāli, sākoties pavasarim, jau 30 gadus rīko Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO).

Talants un aizrautība – atklās Zvaigžņu festivālam veltītu foto izstādi
Foto: Jānis Vecbrālis
23.02.2022 14:50

liepajniekiem.lv

”Jau trīs gadu desmitus Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls ienes pilsētā augstu mākslas lidojumu, fascinējošu priekšnesumu, skaistuma atklāsmju baudījumu, reizēm pat neaizmirstamus katarses mirkļus. Šīs nelielās festivāla emocijām veltītās foto izstādes centrā ir mākslinieka spēja uz skatuves pilnībā saplūst ar atskaņojamo skaņdarbu, atteikties no sevis, lai pārvērstos par Mūziku un ierautu tajā visus klātesošos,” izstādes konceptu skaidro LSO vadītājs Uldis Lipskis.

LSO pārstāve Iveta Vēvere informē, ka izstādē apskatāmi fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa, Gunāra Kopštāla un Vara Santa apstādinātie mirkļi, kuros spilgti izpaužas festivāla mākslinieku saplūšana ar mūziku, radot plašu un neatkārtojamu emociju buķeti.

”Mums fotogrāfiem ir unikāla iespēja koncertus ne tik vien klausīties, bet arī redzēt tuvplānā, un mums nereti izdodas noķert tādus mirkļus, kas skatītājiem aizlido garām. Tie tiešām ir tikai mirkļi – tās ir sekundes simtdaļas! Un pēcāk, skatoties bildes, koncertam pievienojas vēl papildus emociju gamma,” stāsta fotogrāfs Jānis Vecbrālis, kas LSO rīkotos koncertus iemūžina attēlos jau teju desmit gadus.

Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls no 4. līdz 12. martam norisināsies jau 30. reizi. LSO rīkotie pavasara mūzikas svētki piecos koncertos pulcēs izcilus dažādu žanru mūziķus un piedāvās jaunu skaņdarbu pirmatskaņojumus.

Festivālā uzstāsies tādi Latvijā un ārpus valsts robežām pazīstami solisti kā ērģelniece Iveta Apkalna, pianisti Reinis Zariņš un Aleksandrs Meļņikovs, flautiste Dita Krenberga, vijolniece Vineta Sareika, operdziedātāja Hibla Gerzmava, kā arī stīgu kvartets no Lielbritānijas ”Albion Quartet”. 30.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz