Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautas deju kolektīvi ar koncertu svinēs jubileju un valsts svētkus

Tautas deju kolektīvi ar koncertu svinēs jubileju un valsts svētkus
Foto: Ruslans Šuļga
15.11.2019 17:27

liepajniekiem.lv

18.novembrī, pulksten 14 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina visiem kopā svinēt Latvijas 101. dzimšanas dienu, tautas deju kolektīva ”Kvēle” 50 gadu un bērnu deju kolektīva ”Krustiņi” 25 gadu jubilejas koncertā ”Nekas jau nebeidzas”, kas norisināsies Liepājas Olimpiskā centrā, vēsta kultūras centra pārstāve Iveta Štelmahere.

Valsts svētku datums kļuva par ”Kvēles” dzimšanas dienu, kad toreizējais kolektīva vadītājs Aivars Frīdenbergs 1969. gada 18.novembrī sasauca vienkopus visus dejotgribētājus un nodibināja deju ansambli. 

Sākumā ansamblis mitinājās kokapstrādes kombināta ”Baltija” paspārnē, bet tā kā dejotgribētāju kļuva arvien vairāk, tad par kolektīva tālāko izaugsmi rūpes uzņēmās rūpnīcas ”Sarkanais metalurgs” Kultūras nams.

Jau 20 gadus, kopš1999. gada, deju kolektīvs ”Kvēle” ir viens no Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra kuplās saimes. No 2000. gada kolektīvu vada tā bijusī dejotāja Ingrīda Lūka. 

Bērnu deju kolektīvs ”Krustiņi” darbojas kopš 1994. gada Intas Āboliņas vadībā, kura arī ir bijusī ”Kvēles” dejotāja: ”Vecāki, kuri dejoja tautas dejas un nāca uz nodarbībām ”Kvēlē” darba dienu vakaros, bieži ņēma līdzi arī savus bērnus. Tā kā bērnu bariņš sanāca gana liels un, lai laiks, kamēr vecāki dejo, arī bērniem būtu lietderīgi pavadīts, nolēmām dibināt bērnu deju kolektīvu. Tā radās ”Krustiņi”.”

Šobrīd kolektīvā ir 50 dejotāji vecumā no 4 līdz 15 gadiem. ”Krustiņi” uzstājas gan dažādos koncertos un festivālos Latvijā un ārvalstīs, gan vairākkārt piedalījušiesarī Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

”Abiem kolektīviem šogad ir ievērojamas jubilejas, daudzi  ”Kvēles” dejotāju bērni un mazbērni dejo ”Krustiņos”, tāpēc nolēmām svinēt kopā. Koncertā piedalīsies gan esošie, gan bijušie dejotāji, kas joprojām jūtas piederīgi mūsu dejotāju saimei,” pastāstīja vidējās paaudzes tautas deju kolektīva ”Kvēle” vadītāja Ingrīda Lūka.

Kopā ar jubilāriem, koncertā uzstāsies arī viesi – senioru deju kolektīvs ”Sidrabvilnis”, vidējās paaudzes deju koletīvs ”Vērgalīte”, jauniešu deju kolektīvs ”Odziņa” un Raiņa 6.vidusskolas bērnu deju kolektīvs ”Spārītes”.  Koncertu vadīs aktieris Kristiāns Kareļins. Koncerta mākslinieciskās vadītājas: Ingrīda Lūka un Inta Āboliņa.

Ieeja koncrtā bez maksas

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz