Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautas dziesmu ansambli “Voļņica” godina ar Latvijas Nacionālā kultūras centra Atzinībām

Sveicot Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra (TMKC) tautas dziesmu ansambli ”Voļņica” darbības 30 gadu jubilejā, kolektīvu, tā dalībniekus un vadītāju Tatjanu Beļikovu Latvijas Nacionālais kultūras centrs godinājis ar Atzinības rakstiem.

Tautas dziesmu ansambli “Voļņica” godina ar Latvijas Nacionālā kultūras centra Atzinībām
Foto: Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs
21.05.2021 14:26

Liene Andersone

"Kurzemes Vārds"

1990.gada 1.aprīlī dibinātajam tautas dziesmu ansamblim ”Voļņica” atzinība izteikta par ilggadēju radošu ieguldījumu tradicionālās kultūras mantojuma saglabāšanā, popularizēšanā un iedzīvināšanā mūsdienās.

Ansambļa repertuārā iekļautas krievu, baltkrievu, ukraiņu, čigānu, ebreju, spāņu, itāļu un latviešu dziesmas, kolektīvā savu kultūru saglabā un attīsta dažādu tautību cilvēki.

Par ilggadēju radošu ieguldījumu sumināti arī ansambļa dalībnieki Natālija Kuharčuka, Valentīna Lenkova, Jevgenijs Lenkovs un Tatjana Tomilova, kuri darbojas ansamblī kopš tā dibināšanas, kā arī Larisa Vardakova, Olga Korabļova un Natālija Serjogina, Petro Koniks un Larisa Neņuka, Tofiks Kaflanovs un Valerijs Žuravļovs, kuri kolektīvu par savu sauc vairāk nekā 20 gadus.

Kopumā ansamblī ir 15 dalībnieki, kuri gan dzied, gan spēlē mūzikas instrumentus – ģitāras, balalaikas, vijoles, bajānus, basģitāru un bungas. Šā gada aprīļa nogalē ansamblis atvadījās no sava ilggadējā koncertmeistara un bajānista Vasīlija Jeršova.

Latvijas Nacionālā kultūras centra Atzinības rakstu svinīgā pasniegšana bija plānota jau pērnā gada aprīlī kolektīva jubilejas koncertā, tomēr valstī ieviesto ierobežojumu dēļ tas vairākkārt pārcelts un šobrīd tiek lolota cerība uz iespējamu tā norisi rudenī, informē Liepājas TMKC pārstāve Iveta Štelmahere.

Atzinības rakstus pasniedza individuāli, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz