Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautas fotostudijas veikumu izvērtē fotomeistare Ivonne Vāre

Tautas fotostudijas veikumu izvērtē fotomeistare Ivonne Vāre
24.03.2008 17:56

0

Īsi pirms Lieldienām no Toronto Kanādā mūsu pilsētā bija ieradusies fotomeistare Ivonne Vāre, kas ir dzimusi liepājniece un apmēram pirms gadiem desmit šeit sarīkoja arī personālizstādi. Ar saviem kolēģiem – Tautas fotostudijas dalībniekiem viņa atkalredzējās Liepājas muzejā, kur patlaban iekārtota studijas 50 gadu radošajai darbībai veltīta izstāde. Kaut gan bijām lūguši Ivonni, lai viņa mūsu fotodarbu vērtējumā ir nesaudzīga un saka visu patiesību, lai cik arī tā nebūtu rūgta, dzirdējām tomēr tikai uzmundrinošus un cildinošus vārdus.

Fotomeistare atzina, ka savā daiļradē liepājnieki neesot mīņājušies uz vietas, bet apguvuši daudz jauna, blakus pazīstamiem uzvārdiem parādījušies agrāk nedzirdēti autori. Tieši tas, ka katram no tiem ir savs rokraksts un atšķirīga izpratne par fotogrāfisko daiļradi, bagātinot kopējā devuma paleti. Viņa pat pajokoja, ka Toronto foto dzīve esot diezgan vienmuļa un tāpēc arī atbraukusi uz savu dzimto pilsētu, lai redzētu kaut ko jaunu un smeltos šeit iespaidus, kā to līdz šim darījusi, regulāri braucot uz Francijas pilsētu Arli, kur ik gadu notiek fotogrāfijas festivāli un ir iespējams sastapt draugus no visas pasaules.

Ivonne neskopojās ar padomiem un dalījās pieredzē, kas māksliniecei bagāta. Pasaulē, kā viņa atzina, tagad modē nākuši maigos, viegli pludinātos toņos darināti fotoattēli. Arī to apmēri izstādēs esot visai atšķirīgi. Dažos salonos tiekot izstādītas lielu izmēru bildes, bet citi autori, arī viņa, priekšroku dodot mazāku formātu attēliem, kas izvietoti uz rūpīgi izmeklēta paspartū. Kādā no izstādēm Ivonne ekspozīcijai izvēlējusies tikai kvadrātveida ierāmējumu. Liepājas fotogrāfi ar savu tautieti runāja arī par turpmākās sadarbības iespējām.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”

Ivonne Vāre – tiekoties ar Liepājas Tautas fotostudijas dalībniekiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz