Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautas teātris sniegs “Īsu pamācība mīlēšanā”

Tautas teātris sniegs “Īsu pamācība mīlēšanā”
24.10.2012 17:01

Svētdien, 28. oktobrī, pulksten 14 Liepājas Latviešu biedrības namā Viļņu Jāņa piedzīvojumus izstāstīs un izrādīs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas teātra aktieri iestudējumā “Īsa pamācība mīlēšanā”, režisore Ināra Kalnarāja, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

Ikkatrs, kas rudenīgajā laikā grib noķert vasaras sajūtu, tiek mīļi gaidīts svētdien, pulksten 14.00 Liepājas Latviešu biedrības namā, kur Tautas teātra aktieri izstāstīs un izrādīs Viļņu Jāņa piedzīvojumus pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas ”Īsa pamācība mīlēšanā” motīviem.

Tajā jautrs puišu bariņš nolemj izprecināt saimniekdēlu Viļņu Jāni, uzsākot ceļojumu pa mājām, kurās mīt precināmas meitas. ”Liriski skati ar Raimonda Paula dziesmām, dancošanu un teju visiem Liepājas Tautas teātra aktieriem uz skatuves. Stāstā par to, kas ir svarīgāks laulības dzīvē – manta vai mīlestība,” par izrādi stāsta tās režisore Ināra Kalnarāja, aicinot skatītājus nesalīdzināt iestudējumu ar visiem zināmo kinofilmu, jo luga ir mazliet savādāka. Taču gan iestudējumā, gan lugā Jānis meklē sirds siltumu un mīlestību, bet naskās precinieces – slinkā Anna, Roze, Magone un Alīda – mantu.

Galvenajā – Viļņu Jāņa – lomā iejutīsies Jānis Muižnieks, bet viņa brīnumzālīti – Ilzi atveidos Linda Grosgale.

”Šī būs kā pirmizrāde Liepājā,” saka Ināra Kalnarāja, piebilstot, ka pirmoreiz Tautas teātris skatītāju vērtējumam Rūdolfa Blaumaņa lugas ”Īsa pamācība mīlēšanā” iestudējumu izrādīja Līgo vakarā koncertestrādē ”Pūt, vējiņi!”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz