Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātris līdz Latvijas 100 gadu jubilejai cer uzbūvēt mazo zāli

Teātris līdz Latvijas 100 gadu jubilejai cer uzbūvēt mazo zāli
Foto: liepajniekiem.lv
06.12.2013 12:08

LETA

Liepājas teātris līdz Latvijas 100 gadu jubilejai 2018.gadā cer uzbūvēt mazo zāli, intervijā “Rietumu Radio” sacīja teātra direktors Herberts Laukšteins.

“Ik pa brīdim tiek runāts, ka teātra mazā zāle varētu atrasties vienā vai otrā vietā, taču esmu uzņēmis tādu kursu, ka teātra mazajai zālei jābūt blakus teātrim. Jādzīvo zem viena jumta, vienās telpās,” sacīja Laukšteins, norādot, ka līdzās teātra ēkai atrodas pašvaldībai piederošs skvērs, līdz ar to problēmām ar zemes īpašumtiesībām nevajadzētu rasties.

Teātra direktors prognozē, ka mazās zāles būvniecība varētu izmaksāt aptuveni vienu miljonu latu, un projekta īstenošanai paredzēts piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Liepājas teātra lielās zāles ietilpība ir 468 vietas, savukārt visoptimālākais izmērs mazajai zālei būtu 200 vietas, sacīja Laukšteins.
“Mazā zāle, pirmkārt, ir ceļš uz teātri jaunajiem režisoriem, jo jebkurš eksperiments uz lielās skatuves ir ļoti jūtīgs teātra budžetam. Mazā zāle savukārt ir eksperimentu un marginālo iestudējumu vieta, kur var veidoties interesanti iestudējumi, kas varētu ieinteresēt festivālus un teātra profesionāļus,” sacīja Laukšteins.

Viņš arī norāda, ka Latvijā patlaban ir daudz jauno režisoru, kuri beiguši Latvijas Kultūras akadēmiju un stāv rindā, lai veidotu savas izrādes. “Diemžēl, man jāsaņem ļoti pārliecinoši argumenti, ka viņa darbs būs interesants, ja ne publikai, tad teātra profesionāļiem,” sacīja Laukšteins.

Šobrīd izrāžu apmeklējums Liepājas teātrī ir sasniedzis maksimumu, un 468 vietu lielā zāle gandrīz vienmēr tiek aizpildīta, sacīja Laukšteins. “Līdz šim mēs katru gadu apmeklētāju skaitu esam centušies palielināt par 20%, bet patlaban esam sasnieguši to līmeni, kad mums vairs nav tik daudz krēslu,” sacīja Laukšteins.

Pati populārākā izrāde Liepājas teātrī patlaban ir “Piafa”, uz kuru biļetes tiek izpirktas dažu dienu laikā no izlikšanas pārdošanā. Tad seko situāciju komēdija “Šikās kāzas”, “Atsaldētais”, joprojām piekto sezonu populāra ir “Pidžamma sešiem”, kam seko Dž.Dž.Džilindžera izrādes “Hanana”, “Ragana”, sacīja Laukšteins.

Decembris savukārt ir laiks, kad pārsvaru repertuārā gūst Ziemassvētku koncerti. Šogad tādi būs desmit, un uz tiem visas biļetes jau ir pārdotas, sacīja Laukšteins, piebilstot, ka maz brīvu vietu atlicis arī uz citām decembrī paredzētajām izrādēm.

“Jebkurš teātris ir interesants ar savu trupu, un šobrīd Liepājas teātrī ir brīnišķīga trupa, kura kopā izaugusi no nulles,” teātra panākumus skaidroja Laukšteins, piebilstot, ka no kopumā 25 teātra aktieriem 16 savas teātra gaitas sākuši no skolas sola, no viena kursa.

Kā ziņots, Liepājas teātris šogad “Spēlmaņu naktī” saņēmis trīs balvas – izrāde “Stavangera” tika atzīta par gada izrādi, tās režisors Konstantīns Bogomolovs kļuva par gada režisoru, bet Inga Krasovska atzīta par gada kustību mākslinieci.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz