Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tiks uzsākta “Piejūras pilsētu literārās akadēmijas” darbība

Tiks uzsākta “Piejūras pilsētu literārās akadēmijas” darbība
06.11.2012 11:02

Atslēgvārdi

Organizācija VIA CULTURA oktobra nogalē parakstīja līgumu ar LR Kultūras ministriju par programmas ”Piejūras pilsētu Literārā akadēmija” īstenošanu, informē “VIA CULTURA” valdes priekšsēdētāja Dace Bluķe.

Tā ietvaros jau no šā gada decembra un visa 2013. gada garumā Liepājā un Ventspilī notiks lekcijas, semināri un meistardarbnīcas tiem, kurus interesē radošās izpausmes literatūras nozarē. Īpaši Literārajā akadēmijā tiek gaidīti jauni cilvēki vecumā līdz 30 gadiem.

”Piejūras pilsētu Literārā akadēmija” ir projekts, kas guva atbalstu LR Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā ”Literāro radošo meistardarbnīcu, semināru, konsultāciju un citu pasākumu programmas nodrošināšana literārā radošā potenciāla attīstīšanai un pilnveidei”. Tā idejas autore un vadītāja ir pazīstamā Liepājas rakstniece un Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Sandra Vensko. ”Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tiks īstenota sadarbojoties organizācijai VIA CULTURA, Rakstnieku savienības Liepājas nodaļai, Liepājas un Ventspils literātiem un augstskolu mācību spēkiem.

”Šis būs jauns kultūras produkts abās piejūras pilsētās. Tā nebūs akadēmiska izglītība tradicionālā izpratnē ar diplomu finālā. Nosaukumā vārds ”Akadēmija” izvēlēts tādēļ, ka projekta saturisko pamatu veidos Liepājas un Ventspils augstskolu profesionālu mācību spēku un literatūras nozares doktorantu piedāvājums. Pie tam mācību gaitā ievērojama daļa tiks veltīta arī radošajam procesam. Nākamais gads parādīs cik šādas lietas ir vajadzīgas gan talantīgajiem autoriem, gan skolām.” stāsta projekta vadītāja.

Kultūrizglītojošās programmas mērķis ir izglītot jaunus cilvēkus ar literatūru saistītās jomās – literatūrā, literatūras teorijā, praktiskajā rakstniecībā, literatūras menedžmentā. Pedagogu vidū būs tādas personības kā filoloģijas doktore, tulkotāja un atdzejotāja Astra Skrābane, kinoscenārists Ēriks Lanss, apgāda ”Mansards” vadītājs Jānis Oga, literāti ar lielu pieredzi darbā ar jaunajiem talantiem – Linda Zolmane, Normunds Dzintars, Ineta Stadgale, Maira Asare un citi.

Projektā ietverta arī sadarbība ar Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas iedibināto žurnālu ”Vārds”, kas jau šobrīd ir starta vieta jaunajiem radošajiem clvēkiem fotogrāfijas un literatūras jomās.

Piejūras pilsētu Literārā akadēmija cer arī uz sadarbību ar skolām, piedāvājot tām jau izstrādātas radošās nodarbības un seminārus talantīgajiem skolu jauniešiem.

Interesenti vairāk informācijas var saņemt pie projekta vadītājas Sandras Vensko pa tālr.: 29877969 vai e-pastu: [email protected].

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz